6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Alevler evi yuttu!

KÖYLÜ TARLADAYKEN EVİ ALEVLERE TESLİM OLDU

Tokat'ta merkeze bağlı bir köyde çıkan yangında ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Edinilen bilgiye göre, il merkezine bağlı Yelpe köyünde yaşayan Necati Bay tarlada çalışırken evinden dumanlar yükselmeye başladı. İtfaiye ekiplerine haber veren köy halkı yangına müdahale etmeye çalıştı. Bu arada Tokat Belediyesi itfaiye ekipleri de kente yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki köye kısa sürede ulaştı. Yolların dar olması nedeniyle itfaiye araçları yangın mahalline güçlükle ulaştı. Alevlere teslim olan iki katlı ahşap evi yanışını köylüler ise ağlayarak izledi.

Diğer evlere sıçramadan kontrol altına alınan yangında ahşap bina tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Büyük üzüntü yaşayan ev sahibi Necati Bay, "Evi yaptıracak durumum yok, devlet yaptırırsa ne mutlu yoksa çadırda duacağız" dedi.

Köy Muhtarı Yusuf Bal da, evi küle dönen aileye yardım beklediklerini köy halkının da elinden gelen yardımı yapacağını kaydetti. Köy imamı Rüstem Ekinci ise şebeke suyunun yetersiz olması nedeni ile yangına müdahale edemediklerini ve bu nedenle büyüdüğünü ileri sürdü. Yangının sabah saatlerinde yakılan sobadan kaynaklandığını tahmin ettiklerini ifade eden Ekinci, karı-koca yaşayan çifte yardım elinin uzatılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

KÖYLÜ TARLADAYKEN EVİ ALEVLERE TESLİM OLDU
KÖYLÜ TARLADAYKEN EVİ ALEVLERE TESLİM OLDU
KÖYLÜ TARLADAYKEN EVİ ALEVLERE TESLİM OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2011 Perşembe 13:18:00
Güncelleme :23 Haziran 2011 Perşembe 13:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?