3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Alıç her derde deva

Kalp ve damar rahatsızlıkları için doğal bir ilaç olan alıç meyvesinin kireçlenme ve romatizmaya da iyi geldiği bildirildi.

Kayalık ve taşlık yerlerdeki çalılıklar içinde, ormanlarda yetişen kırmızı, sarımsı renkte olan alıç, kış mevsiminin habercisi olarak da biliniyor. Aktar Tahir Sayın, Tokat'ta sonbahar meyvesi olarak tezgahlardaki yerini alan Alıcın kalp ve kan dolaşımı hastalıklarının yanında kireçlenmeye birer bir iyi geldiğini söyledi. Alıcın çok satılan bir bitki olduğunun altını çizen Sayın, "Alıç özellikle kalp damar rahatsızlıkları ve beyne olumlu etkileri var. Kalp ve beyne olan kan akışını arttıran alıç yemişinin ayrıca kalbi düzensiz atışlara (kalp ritim bozukluğu) karşı koruduğu, kalbin kasılma gücünü arttırdığı ve kan basıncını (tansiyon) dengelediği biliniyor. Alıç kireçlenmenin de en iyi ilacı diyebiliriz. Bunun yanında romatizma, hafızayı güçlendirmede olarak da alıcı satıyoruz. Alıcın meyvesinin yanında çayı da mevcut. İkisi de aynı etkiye sahip" dedi.

Sinir sistemini yatıştırıcı, idrar söktürücü ve kabız yapıcı etkileri de olan alıca vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Tek tek iplere dizilerek satışa çıkarılan alıç 1 YTL'den satılıyor.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2007 Pazartesi 16:32:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?