30
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Alman vekil Tokat'ta

ALMAN MİLLETVEKİLİNDEN TOKAT'A ZİYARET

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyesi ve Milletvekili Helene Hammelrath, Avrupa Tokatlılar Derneği'nin misafiri olarak geldiği Tokat'ta bir dizi temasta bulundu.

Vali Şerif Yılmaz, Almanya Milletvekili Helene Hammelrath ile beraberindeki Dernek Genel Başkan Yardımcıları Orhan Bilen, Hilmi Yavuz, dernek yöneticileri ve milletvekili asistanlarını makamında kabul etti. Samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyarette Almanya SPD Milletvekili Helene Hammelrath, Vali Yılmaz'a gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür etti. Hammelrath, "Milletvekilliğini yapmış olduğum şehirde birçok Tokatlı vatandaş ve iş adamı bulunmaktadır. Birçoğu ile çok iyi ilişkilerimiz var. Onlar bana burayı çok anlattılar ve ben de uzun zamandır buraya gelmek istiyordum. Bugün ailem ve yardımcılarım ile beraber buraya geldik. Tokat ilinin önemli tarihi ve turistlik mekanlarını gezerek, ziyaretlerde bulunacağız. Buradaki ziyaret ve incelemelerimin ardından Almanya parlamentosuna buradaki izlenimlerimle ilgili bilgilerimi aktaracağım. Hepiniz çok sıcakkanlı ve misafirperversiniz" diye konuştu.

Vali Yılmaz ise, Tokatlıların Almanya'da düzenlenen her türlü etkinliğinde yanlarında olarak destek veren Milletvekili Hammelrath'ı ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi.

Hammelrath ve beraberindekiler, valilik ziyaretinin ardından Tokat Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen programa katıldı. Okul bahçesinde yemek ikramı yapılan Alman konuklar, daha sonra kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

ALMAN MİLLETVEKİLİNDEN TOKAT'A ZİYARET
ALMAN MİLLETVEKİLİNDEN TOKAT'A ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 14:30:04
Güncelleme :12 Ekim 2009 Pazartesi 23:24:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?