30
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Almanya'dan muhtaçlara yardım

Almanya'nın Bremen Galatasaraylılar Derneği tarafından "Dost Eli Yardım Kampanyası" sonucunda toplanan 1 TIR dolusu yardım Turhal'a ulaştı.


Tokat'ın Turhal ilçesinde düzenlenen programa AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Almanya Aşağı Saksonya Eyaleti Delmenhorst Parlamento Üyesi Murat Kalmış, Bremen Galatasaraylılar Derneği Başkanı Hasan Küsneci katıldı. Törende konuşma yapan Bremen Galatasaraylılar Derneği Başkanı Hasan Küsneci, bugüne kadar düzenledikleri 3 yardım kampanyasını İstanbul, Gaziantep ve Bolu'ya yaptıklarını belirterek, "Dost eli yardımları çerçevesinde 1TIR dolusu yardımı AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün'ün organizesi ile Alman Birlik Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir'in memleketi Tokat'a yapmaktan büyük mutluluk duyduk" dedi.


Tokat için başlatılan kampanyaya çeşitli şirket, siyasetçi ile çok sayıda hayırsever vatandaş tarafından desteklendiğini ifade eden Küsneci, "Avrupalı Türkler olarak dost eli yardımlarını geleneksel hale getirerek, anavatanımızdaki yardıma muhtaç kardeşlerimizi elimizden geldiğince desteklemeye çalışıyoruz. Dost elimizi bu kez Tokat'a uzattık. Tokat için düzenlediğimiz kampanyayı şubat ayı sonunda tamamladık. Kampanya çerçevesinde 1 TIR içerisinde toplanan kırtasiye, sağlık malzemeleri, ev eşyaları, giysiler vb eşyayı Tokat'a getirdik. Bugüne kadar düzenlediğimiz 3 kampanya amacına ulaştı. İnşallah bu da ulaşacak. Desteklerinden dolayı AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün'e ve dost elini Türkiye'de ki muhtaç kardeşlerimize uzatan tüm Avrupalı Türklere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 19:38:05
Güncelleme :10 Mart 2009 Salı 19:40:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet IP: 78.187.19.xxx Tarih : 10.03.2009 23:12:10

Almanya'da yaşayan ve bu güzel faaliyete katkıda bulunan tüm kardeşlerimize teşekkür ederiz. Hepimiz bir vücudun organları gibiyiz. Birbirimizle uyumlu ve güzeliz. Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın.