3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Almus Barajı'nda yayın balığı revaçta

Almus Barajı'nda tatlı su balıkları arasında yer alan yayın balığı en fazla talebi görüyor.

Amatör balık tutkunlarının gözde mekanları arasında yer alan Almus Barajı'nda sazan ve alabalık türü tatlı su balıklarının yanında yayın balığı dikkatleri çekiyor. Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan, bugüne kadar barajdan 120-150 kilogram ağırlında yayın balığı tutulduğunu kaydetti.

Arıkan, barajda balık üretimine geniş kapsamlı olarak 1972 yılında Almus Balıkçılık Kooperatifi'nin kurulması ile başladığını ifade ederek, "1972-76 yılları arasında korumaya alınan baraj gölünden avlanma faaliyetleri kooperatif tarafında yürütülüyor. Ayrıca Almus Baraj gölünde Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Almus Kaymakamlığı işbirliği ile balık üretim projeleri başlatıldı. Bu kapsamda Tokat'a 36 kilometre uzaklıktaki ilçemiz özellikle hafta sonları amatör balıkçılar yoğun ilgi gösteriyor. Barajın etrafı adeta balıkçılar tarafından kuşatılıyor. Genelde olta ile sazan ve alabalık yakalansa da zaman zaman yayın da çıkıyor. İlçemizde balıkçılık yaparak geçimini sağlayan vatandaşlarımızda yayın balığına gösterilen talepten memnun" dedi.

Başkan Arıkan, kilosu 4-5 YTL'den satışa çıkarılan yayın balığının yanında kafeslerde alabalık yetiştiriciliğine olan ilgi gün geçtikçe artmakta olduğunu sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2007 Çarşamba 14:04:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?