3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Arvas: ilave teşvik verilsin

Tokat Organize Sanayi Bölgesi Sanayiciler Derneği (TOSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ataullah Arvas, bölgesel problemlerden dolayı ilave teşviklerin verilmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Tokat Milletvekili Osman Demir, TOSAD’ı ziyaret ederek kentin kalkınması anlamında ele alınması gereken konularla ilgili fikir alışverişinde bulundu. TOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ataullah Arvas, mevcut yatırım teşviklerine rağmen Tokat'ta sanayi yatırımlarının yeterince olmadığına dikkat çekerek, "Bu teşviklerin devamının yanı sıra, bölgesel problemlerden dolayı ilave teşviklerin verilmesi gerekiyor. Bir liman veya hava taşımacılığı yapan kente yakın olan ve teşvik alan bir il ile ulaşım sorunu yaşayan diğer iller aynı şekilde kıyaslanmamalı. Ayrıca Tokat'ta yetiştirilen elemanların mega kentlere göç etme istekleri sebebiyle verilen eğitim teşvikinin İŞ-KUR vasıtasıyla değil de bizzat eğitim veren kuruluşa işe ilk giriş yapan her işçi için direkt olarak işverene verilmelidir" dedi.

TOSAD Başkanı Arvas, ayrıca yaşadıkları sorunları maddeler halinde şu şekilde dile getirdi: "Kredilerden istifade edebilmek için ilimizdeki bankaların diğer illerdeki bankalar kadar bize olumlu yaklaşmalarının temini gerekli. Kamu bankalarının ve maliyenin almış oldukları her türlü teminat ve ipoteğe ilaveten sanayiciyi yurt dışı ticari fırsatlardan ve imkanlardan yoksun bırakıcı hukuki olmayan ve herhangi mahkeme kararına dayanmayan yurt dışı çıkış yasağı ayıbının kaldırılması gerekli. En önemlisi Avrupa Birliği kriterlerine göre yer altı elektrik şebekesinin OSB öncelikle döşenmesinin temin edilerek, bu sebepten oluşan sık sık elektrik kesilmelerinin ve üretim kayıplarının önüne geçilmeli. Tokat Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yerel problemlerin aşılabilmesi için ise yönetimin sanayicilere öncelikle devredilmesini bekliyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 16:16:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?