3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Asbestli su boruları değiştiriliyor

Tokat'ın Turhal ilçesinde uzun bir süredir Turhal Devlet Hastanesi yakınlarındaki evlerin bodrumlarından su çıkmasının asbestli eski borulardan kaynaklandığı tespit edilerek çalışma başlatıldı.

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, 500'lük asbestli boruların contalarında tamamen miadını doldurduğunu ve contalarının tutmadığı için su sızdırdığını tespit ettiklerini ifade ederek asbestli boruların yerine paslanmayan borular döşeyeceklerini söyledi.

Başkan Gözen, "Meydana gelen su kaçağı nedeniyle o bölgedeki evlerin bodrumlarından bol miktarda su çıkmaya başlamış. Hemen başlatılan çalışmalar sonucu sağlığa zararlı asbestli boruların yerine daha sağlıklı ve sağlam, ayrıca pasa dayanıklı yeni borular getirttirdik. Su kaçağına sebep olan asbestli boruların da ortadan kaldırma projesini uygulamaya başlattık. Burada sızan su göründüğü gibi az miktarda olmayıp, küçük bir kasabayı besleyecek kadar fazla su kaçağı var idi. Yeraltına yapılan masraf elbette ki, görünmeyen bir masraf, hiç yoktan bir masraf gibi gözüküyor ama biz geldiğimiz günden beri söylediğimiz bir söz vardı. Halkımız için ne faydalıysa onu yapmaya devam edeceğiz. Halkımızın bunu görse de, görmese de, biz buradaki suyu sağlıklı hale getirip kaçakları önlemek için çalışacağız. Bu yönde de böyle bir çalışma başlattık. İnşallah kısa süre içerisinde bu çalışmamızı sonuçlandıracağız" dedi.

Başkan Gözen, boruların değiştirilme işlemleri sırasında ana borudaki suyu kesmek zorunda kalacaklarını ifade ederek, "Halkımızın 1-2 gün susuz geçirme gibi bir durumla karşı karşıya kalacak ama biz bunu mümkün olduğunca asgariye indirmek için mücadele edeceğiz. Tabii ki bu çalışmalarda halkımızın da bize destek olacağı inancındayız" diye konuştu.

Öte yandan yapılan bu çalışma ile birlikte Polisevi yanındaki su deposuna kadar olan yaklaşık 1 kilometrelik asbestli boruların yerine yeni paslanmaz demir borular döşeneceği kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 14:14:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?