3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Aşevinden ekmek alanlar azaldı

Tokat Belediyesi Aşevi Müdürü Hasan Uçkun, Ramazan ayında ekmek yardımı alan ailelerin sayısında önceki yıllara göre düşüş gözlemlediklerini kaydetti.

Sulusokak Çarşısı'nda ihtiyaç sahibi ailelere hizmet veren aşevinden Ramazan ayı boyunca 5 bin kişiye sıcak yemek yardımı yapılırken, şehrin 5 ayrı noktasından ise günlük 3 binin üzerinde ekmek dağıtımı gerçekleştirildi. Evi uzak olan ve aşevine gelemeyen ihtiyaç sahiplerinin ise evlerine kadar sıcak yemek ve ekmek yardımı her ay olduğu gibi bu ayda ulaştırıldı. Yapılan bu yardımlara ek olarak evi uzak olup ta aşevine gelemeyenlere ayda yaklaşık 150 çuval un ve hafta bir defa 3 ila 18 aylık çocuklara süt yardımı yapıldığı kaydedildi. Ayrıca aşevinde kurulan hayır çarşısında ise ihtiyaç sahibi ailelerin giysi ihtiyaçlarının karşılandığı bildirildi.

Aşevi Müdürü Hasan Uçkun, Ramazan ayında ekmek yardımı alan ailelerin sayısında önceki yıllara göre düşüş gözlemlediklerini kaydetti. Uçkun, 2 yıl önce aşevinin kapasitesi yüzde 100 artırarak ekmek dağıtımı yaptıklarını bugün ise bu oranın düştüğünü söyledi.

Uçkun, ekmek dağıtımındaki düşüşün iki yıl önce ekmek dağıtımını 3 bine çıkarmaları, hayır yapanların sayısının artması ve insanların gelir düzeyinde iyileşmeye bağladıklarını ifade ederek, "2 yıl önce aşevinin kapasitesi yüzde 100 artırıyorduk. 2 bin 500 ekmek dağıtıyorsak bunu 5 bine çıkartıyorduk. Biz şuanda günlük 3 bin ekmek dağıtıyoruz. Ekmek ihtiyacı olan herkese kart vermek suretiyle ekmek vermek için kapasitemizi artırdık. Ama bize müracaat eden o kadar olmadı. 630 adet artıra bilmişiz. Bu da şunu gösteriyor. Biraz insanların durumlarında düzelme var. Ramazan ayında hayır yapanların sayısının çoğalması" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 12:40:22
Güncelleme :10 Ekim 2007 Çarşamba 14:33:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?