6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Asırlık nine hayata tutunuyor

(ÖZEL HABER) ASIRLIK NİNE YAKINLARININ YARDIMIYLA HAYATA TUTUNUYOR

Tokat'ın Zile ilçesinde nüfus kayıtlarına göre 111 yaşında olan asırlık nine yakınlarını yardımıyla hayata tutunuyor.

Zile'de nüfus kayıtlarına göre 1900 yılında doğan Esme Ertaş, oğlu ve geliniyle birlikte bir apartman dairesinde yaşıyor. 4'ü kız 5 çocuğundan bir kızı vefat eden Esme nine, gelinin yardımıyla ihtiyaçlarını görebiliyor.

Torununun torununu gören Esme ninenin yaşamının sırrı ise ailesiyle birlikte yaşayarak stresten uzak durması ve sofrasından sütü eksik etmemesi olarak gösteriliyor. Türkiye'nin hayatta olan en yaşlı insanı olmaya aday gösterilen Esme nine askerdeki torunun yolunu gözlüyor. 3 aylık 300 TL yaşlılık maaşı ve oğlunun destekleri hayata tutunan asırlık nine, bakım aylığı için başvurusuna olumlu cevap verilmesini bekliyor.

Kayınvalidesinin 2 yıl öncesine kadar sağlık yönünden sorunu olmadığını belirten Sati Ertaş, "Önce Allah'ın izni ile sonrada benim sayemde kayınvalidem bu yaşa kadar gelebildi. Yemeğini, sütünü, bakımını hiç bir şeyin ihmal etmiyorum. 3 günde bir banyo yaptırıyorum" dedi.

ÖLDÜ SANILARAK NÜFUS KAYDI SİLİNDİ

Esme nine, yaklaşık 4 yıl önce hastaneye gittiğinde beklemediği bir durumla karşılaştı. Sağlık sisteminde kaydı gözükmeyen ninenin nüfus kayıtlarında ölü olarak göründüğünü anlaşıldı. Yaşlı ninenin hayatta olduğunun ispatlanmasının ise kolay olmadığını ifade eden gelin Sati Ertaş, "Nüfusta ölü gözüktüğü için çekilen yaşlılık maaşının bizden geri istediler. Köyden kayınvalidemi tanıyacak birini bulmamız gerektiğini, yoksa bizi mahkemeye vereceklerini söylediler. Allah tarafından köylülerden biri tanıyarak

kucaklaşınca sorun düzeltildi. Nüfus cüzdanını tekrar geri verdiler. Bu yaşta yaşayan olmayacağı düşünülerek nüfustan silindiğini tahmin ediyoruz" diye konuştu.

(ÖZEL HABER) ASIRLIK NİNE YAKINLARININ YARDIMIYLA HAYATA TUTUNUYOR
(ÖZEL HABER) ASIRLIK NİNE YAKINLARININ YARDIMIYLA HAYATA TUTUNUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2011 Cuma 10:20:04
Güncelleme :7 Ocak 2011 Cuma 16:17:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?