7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Aslan'dan çifte müjde

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, ilçe için önemli olan iki projenin daha hayata geçeceğini ifade ederek, 2008 yılının Turhal için bereketli bir yıl olacağını söyledi.

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen'i makamında ziyaret eden AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Turhal'a iki müjdeli haber verdi. Aslan, milletvekilleri ve Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı ziyaretlerinde kültür sarayı ile ilgili taleplerine olumlu cevap aldıklarını söyledi.

Aslan, 2008 yılı içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı kaynaklarından, kaynak aktarımı yaparak Turhal Kültür Sarayı inşaata başlama sözünü Bakan Günay'dan aldıklarını belirterek, "Kültür ve Turizm Bakanlığımızın, belediyemizin ve İl Özel İdaresi iş birliği ile inşallah en kısa süre içerisinde Turhal'ımıza bir beklenti olan ve gerçekten ihtiyacı olan kültür sarayının bu yıl inşaatına başlayarak, en kısa süre içerisinde bitirip Turhal'lı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Ayrıca Turhal'ın diğer beklentisi olan ve beklentiden ziyade ciddi bir ihtiyacı olan adliye sarayı ile ilgili olarak da yeni çalışmalarımız var. Geçen hafta saygı değer Belediye Başkanımız Ali Gözen'le ve onun öncesinde Nevşehir Kozaklı'da düzenlediğimiz eğitim programında ilçe teşkilatımızla ve ilçe başkanımızla bu konuyu paylaşmıştık. Adalet sarayının projesi hazırlandı ve son kontrolünü yapılıp bu ayın sonuna kadarda ihale süreci başlayacak. İnşallah mayıs ayında da adliye sarayımızın temelini atıp halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.

Başkan Gözen ise Ankara'da bir dizi görüşme sonucu Turhal için sevindirici sonuçlara ulaştıklarını kaydetti. Başkan Gözen, kültür sarayının inşaatına en kısa zaman da başlanacağını ifade ederek, "2008 yılı Turhal'da daha bereketli, daha hızlı ve daha güçlü bir devletçilik ve belediyecilik anlayışı içinde gideceğini bildirmek istiyorum. Kültür ve Adliye Sarayı Projesi'nin dışında ilave projelerimiz var. Bunlardan birisi de toplu konut idaresinin bu yıl içerisinde ilçemize 24 derslikli bir ilköğretim okulu yapacak olmasıdır. Ayrıca bizim 2 yıldır söylediğimiz ve Mega Proje diye adlandırdığımız demir yolu alt geçidimizin de 17 Ocak 2008 tarihinde ihalesi yapılmak suretiyle inşallah düzgün, becerikli bir firmanın alması süratiyle 120 günlük bir çalışmayla alt geçidimizi hizmete açacağız. Bu yıl inşaat faaliyetlerimizin çok yoğun olacağını söyleyebilirim" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 17:42:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?