3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Ayalan: Biz, Demirel gibi şov yapmadık

AK Parti’nin Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Dr. Şükrü Ayalan, "O seçim döneminde en parlak promosyon yeşil karttı. Demirel, elinde yeşil kartı sallayarak iktidara geldi" dedi.

AK Parti Tokat Milletvekili Dr. Şükrü Ayalan, 11 Nisan 2005 tarihinde AK Parti’nin Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak ilk defa Tokat’ta parti binasında partililerle buluştu.

Ayalan, basın mensuplarına, hükümet olarak yaptıkları yardımlar ve yeni projelerle ilgili değerlendirmeler yaptı.

Ayalan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu’ndan 2002 yılında ihtiyaç sahiplerine 400 milyon YTL para yardımı yapıldığını ifade ederek, "Biz iktidara geldikten sonra bu para 3 katına çıkarak 1.2 katrilyona olmuş. Biz iktidara gelmeden önce Türkiye’nin kömür rezervleri yine vardı. Ama fakirine fukarasına hiç kimse kömürü bedava vermiyor. Biz 2003 ve 2004 yıllarında 2 milyon tonu biraz geçen kömür dağıttık. Bu kömür benim cebime yada bu teşkilattaki insanların cebine gitmedi. Bu ülkede ihtiyacı olan insanların evine götürdü. Elbette bunu kötüye kullananlar yüzde 1-2 olmuştur. Ona itirazımız yok, bunu önleyemezsiniz her toplumda hakkı suistimal edenler çıkabilir. Ama bundan dolayı yüzde 98’i cezalandıramazsınız. O nedenle bu ülkenin kaynaklarını bu ülkenin kaynakları için kullanan bir iktidardan bahsediyoruz" diye konuştu.

Ayalan, Demirel’in ’kim ne veriyorsa bir fazlasını ben veriyorum’ diyerek iktidara geldiğini iddia ederek, "Şimdi tabi biz böyle bir şey söyleyince insanlar gülüyor. Ama ’kim ne veriyorsa ben bir fazlasını veriyorum’ diyen insanlar bu ülkede iktidar oldular. O seçim döneminde en parlak promosyon yeşil karttı. Demirel, elinde yeşil kartı sallayarak iktidara geldi. Dedi ki, ’herkes hastanede bedava muayene olacak’ bedava muayene oldular, Ben hekimim, 2 YTL idi muayene ücreti. Türkiye’de ortalama bir reçetenin bedeli 50 YTL civarındadır. 2 YTL’ye muayeneyi yaptık, reçeteyi yazdık, vatandaşa verdik 50 YTL’lik reçeteyi. Git nereden alıyorsan al dedik. Bunu yapanlar bu ülkede iktidar oldular ve bu yeşil kartı sallayan 2 YTL vererek iktidar oldular. Biz 50 YTL’lik reçeteyi verdik ve katkı payı almıyoruz. Kimseye de bunun propagandasını reklamını yapmadık" diye konuştu.

Sosyal Güvenlik Reformu’nu getireceklerini de belirten Ayalan, "Sosyal Güvenlik Reformu önümüzdeki ay meclisten çıkacak, herkese genel sağlık sigortası. Doğduğunuz gün devletin sağlık sigortası şemsiyesi altına gireceksiniz. Öldüğünüz güne kadar herkesin doktoru, ilacı devletten. Hiçbir problem yok, herkese genel sağlık sigortası" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 15:08:22
Güncelleme :18 Mayıs 2005 Çarşamba 12:44:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?