3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Ayıların saldırdığı çoban hastanelik oldu

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde, ormanlık alanda 2 ayının saldırısına uğrayan çoban, karnına ve vücudunun çeşitli yerlerine aldığı darbelerle yaralandı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Çamlıkaya köyünde çobanlık yapan İlyas Güneş (58), köyün yaklaşık 3 kilometre uzağında koyun otlatan bir çoban arkadaşına dün akşam saatlerinde iftar yemeği götürmek için yola çıktı.
Ormanlık alandan geçen Güneş, bu sırada 2 ayının saldırısına uğradı. Elindeki baltayla ayılardan korunmaya çalışan Güneş, karnına ve vücudunun çeşitli yerlerine aldığı darbelerle yaralandı.

Saldırıya uğradığı yerden yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki çoban arkadaşının yanına yaralı halde gitmeyi başaran Güneş, arkadaşının cep telefonuyla köyle irtibata geçmesinin ardından bölgeye gelen araçla Reşadiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanedeki ilk müdahalenin ardından Tokat'a sevk edilen Güneş'in tedavisinin sürdürüldüğü bildirildi. Olayı AA muhabirine anlatan İlyas Güneş, köyden iftar vaktinden önce çoban arkadaşına yemek götürmek için yola çıktığını söyledi. Güneş, ''Köye 2 kilometre uzaklıkta ormanın içerisinden geçtiğim sırada orucumu açıp, sigaramı yaktım. Bu sırada 2 ayı gördüm. Ayıların çok iri olması nedeniyle korktum, ne yapacağımı şaşırdım'' dedi.

Ayıların kaçması için bağırmaya başladığını anlatan Güneş, ''Bu sırada ayılardan biri pençesiyle yemeğin bulunduğu omzuma vurdu ve beni yere düşürdü. Yerde karnımdan ısırdı. Bu sırada çok korktum. Korku içerisinde şiddetli bir şekilde bağırdım. Ayılar bir süre sonra beni ormanda bırakıp gitti'' diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2007 Pazar 16:16:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?