3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Bakan Çelik'ten 200 bin YTL destek sözü

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Niksar Anadolu Öğretmen Lisesi yurt binası için 200 bin YTL destek sözü verdiği bildirildi.

AK Parti Niksar İlçe Başkanı Sadullah Karataş, Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Şükrü Ayalan ile birlikte Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i makamında ziyaret ederek "Niksar Anadolu Öğretmen Lisesi" için destek istediklerini söyledi. Karataş, "Hayırsever İş Adamı Prof. Dr. Erol TuraçlıI'nın destekleriyle inşaatı bitirilmiş durumda olan Anadolu Öğretmen Lisemizin açılması hususundaki talebimizi bakanımıza ilettik. Bakanımız teklifimizi olumlu karşıladı ve önümüzdeki eğitim-öğretim yılında açılması talimatını yazılı olarak çıkarttırdı. Ayrıca Bakanımız, yatılı olması planlanan okulun yurt binasının tamamlanabilmesi için 200 bin YTL destek sözü verdi" dedi.

Karataş, yabancı dilin İngilizce olacağı Niksar Anadolu Öğretmen Lisesi'ne yatılı (erkek) öğrenci de alınması planlandığından, Milli Eğitim yetkililerince şimdiden hazırlıkların süratle tamamlanması doğrultusunda çalışmalara hız verildiğini söyledi. Karataş, "Milli Eğitim Bakanlığı'nca yetenekli öğrencilerin öğretmenlik mesleğine yönlendirilmesi ve öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarının ortaöğretim düzeyinde nitelikli bir kaynağa kavuşturulması geliştirilmesi çalışmaları aralıksız sürdürülmekte. Niksar'da açılan Anadolu Öğretmen Lisesi de bu amaca yönelik olarak bölgesinde önemli bir boşluğu dolduracaktır" diye konuştu.

Öte yandan, Niksar Anadolu Öğretmen Lisesi'ne 2007 Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonuçlarına ve ilgili kılavuzda belirlenecek yerleştirme esaslarına göre bu yıl öğrenci alınacağı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2007 Perşembe 16:30:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?