3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Bakan Coşkun Tokat'ta

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, özellikle çarpık yapılaşmayı önlemek ve sağlıklı sanayi kuruluşu yönünden Organize Sanayi Bölgeleri’ne (OSB) ve KOBİ’lere çok fazla önem verdiklerini belirtti.

Bakan Ali Coşkun, bir dizi açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Tokat’a geldi. Ankara’dan helikopterle Tokat Şehir Stadyumu’na inen Bakan Ali Coşkun’u, Vali Ayhan Nasubeyoğlu, Belediye Başkanı Adnan Çiçek, kamu kurum temsilcileri ve partililer karşıladı. Konvoy eşliğinde Tokat Valiliği’ne giden Bakan Ali Coşkun, burada basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.

Uzun zamandır Tokat’a gelmeyi arzu ettiğini belirten Coşkun, sürekli yoğun programı nedeniyle ziyaretini ertelemek zorunda kaldığını söyledi. Hükümet çalışmalarına değinen Bakan Coşkun, özellikle çarpık yapılaşmayı önlemek ve sağlıklı sanayi kuruluşu yönünden Organize Sanayi Bölgeleri’ne (OSB) ve KOBİ’lere çok fazla önem verdiklerini kaydetti.

Yıllardır yapılamayanları 2 yıl içinde kendilerinin yaptığını dile getiren Bakan Coşkun, ’’Özellikle 49 ilimize getirdiğimiz teşviklerle göçleri önlemek, istihdam sağlamak, gelir dağılımındaki adaletsizliği büyük ölçüde gidermek için çalışmalar yapıyoruz. Tokat’ta teşvik nedeniyle yatırımda önemli atılımlar yaptı. Bugün bir taç tesisin temelini atacağız, işletmeye açacağız. Bu tahsisler bittiğinde, Tokat’ta iş imkanı doğacak. Dolayısıyla emeği geçenleri kutluyorum. Özelikli milletvekili arkadaşlarım Tokat’ın sorunlarını çözmek için büyük bir çaba içerisindeler kendilerine teşekkür ediyorum’’ dedi.

Daha sonra, basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda Vali Nasubeyoğlu, Bakan Coşkun’a brifing verdi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 11:32:43
Güncelleme :12 Haziran 2005 Pazar 18:12:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?