7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Bakan'dan 150 bin YTL destek sözü

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, Niksar Kalesi’nin onarılması için 150 bin YTL destek sözü verdiği bildirildi.


AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin ve AK Parti Niksar İlçe Başkanı Sadullah Karataş'ı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay makamında kabul etti.

Tokat'ın kültürel değerlerinin ele alındığı ziyarette Bakan Günay'ın, Niksar Kalesi’nin onarılması için 150 bin YTL'lik destek sözü verdiği kaydedildi. Tokat'taki tarihi ve turistik eserlerle birlikte Niksar Kalesi’nin onarılması için verilen desteğin çok önemli olduğunu ifade eden Yüksel, Roma döneminde yapılan kalenin, Bizans, Danişmentli ve Selçuklu dönemlerinde yapılan eklerle genişletilerek kullanıldığı bilinmekte olduğunu söyledi.

Böyle tarihi bir değerin canlandırılmasının önemli olduğunu belirten Yüksel, desteklerinden dolayı Bakan Günay'a teşekkür etti. Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin de Niksar'ın kaleli kentler birliğinde yer aldığını belirterek, "Niksar'ın her yerinde tarih fışkırıyor. Turizm Bakanlığı’nın desteği Niksar'ı ayağa kaldıracaktır" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 15:30:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?