30
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Bakkallar Odası Genel Kurulu ertelendi

TOKAT BAKKALLAR ODASI GENEL KURULU ERTELENDİ

Tokat Bakkallar Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Genel Kurulu'nun ertelendiği bildirildi.

Tokat'ta mevcut başkanla birlikte 3 adayın yarıştığı Bakkallar Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Genel Kurulu'nun tarihi 3 Ocak, çoğunluk sağlanamaz ise 9 Ocak 2010 olarak belirlenmişti. Bu süreçte seçimlerin yapılacağı salona güvenlik gerekçesi ile itiraz edilmesi sonucu genel kurulun Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nda yapılması kararlaştırıldı.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Başkan İhsan Tunç, 2002 yılında yapılan genel kurulda 2 bin 666, 2005 yılında ise 2 bin 245 hazirunla yapılan kongrelerin aynı salonda yapıldığına dikkat çekerek, "Eğer o zaman güvenlik tedbirleri yoktuysa neden bu salonda genel kurul yapıldı? 2010 yılı genel kurulumuzun bin 350 hazirunla diğer genel kurullara oranla yüzde 50 az bir sayı ile bu salonda yapılması kararı almıştık. Diğer aday olan arkadaşlarımız tarafından emniyet ve güvenlik açısından uygun olmadığı gerekçesi ile itiraz edildi. İtiraz ilk defasında reddedildi. Daha sonra tekrar itiraz edilerek salonun güvenli olmağı gerekçesi ile seçimin bu salonda yapılamayacağı ve hatta seçim kararını alan bizim yönetimimize dahi sormadan, 'daha güvenli bir salonda seçiminizi yapabilirsiniz' denmeden itiraz sahipleri olan diğer aday arkadaşların itiraz dilekçelerine istinaden genel kurulun ilimiz Hüseyin Akbaş Spor Salonu'na alındığı bildirildi. Genel kurul salonunun yerinin değiştirilmesi, bütün esnafımıza gerekli birimlere ilan edilerek duyurulması gerekmektedir. Biz de genel kurul salonunun yerinin değiştirilmesi ilanını 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu'nun 42. Maddesi uyarınca 'Genel kurul yeri, tarih, saati ve gündemi toplantı tarihinden en az 15 gün önce ilan edilir' hükmü uyarınca genel kurulun tarihini ileri bir güne alarak ilan edeceğiz" dedi.

Başkan Tunç, genel kurulun başka bir salonda yapılmasının odaya seslendirme ve ısıtma ücreti hariç 10 bin TL'ye mal olacağının altını çizerek, salon konusunda yapılan itirazları eleştirdi. Başkan Tunç ayrıca, diğer adayların itirazı sonucu listeye 231 kişinin eklenmesi talebinin hakimlerin listeler üzerindeki inlemelerinin ardından kabul edilmediğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 16:21:04
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 16:33:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sami sami IP: 78.187.19.xxx Tarih : 1.01.2010 23:00:52

Ya bu kadar olmaz. Bu ne Tokat ta ne de Türkiyede görülmemiş bi rezalet!! Kaybedeceğini anladı nasılda hileyi şere getirdin. Ama unutma İhsan Tunç senin pilin bitti! Seçimide ertelesen, ilan da etmeseb bu iş bitti. O odanın önünden geçemeyeceksin. Esnaf anladı seni