30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Barınak yenileniyor

Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bandırmalı, hayvan barınağındaki sokak köpeklerine daha iyi şartlarda bakabilmek için çalışma başlattıklarını söyledi.

Tokat-Turhal karayolu üzeri kum ocağı şantiyesinde bulunan ve yaklaşık 12 yıldır hizmet veren hayvan barınağında tadilat çalışması başlatıldı. Yaklaşık olarak 60 adet sokak köpeğinin bulunduğu barınakta gece ve gündüz vardiya şeklinde çalışan ekiplerin görev yaptığını belirten Başkan Yardımcısı Bandırmalı, burada hayvanlara kuduz, dış ve iç parazitlere ve uyuz hastalığına karşı koruyucu aşı yapılarak günlük bakımı, temizliği, yiyecek ve içecekleri karşılandığını söyledi.

Hayvan barınağında çevre ihata duvarı yapılarak tel örgü çalışması yapılacağını belirten Başkan Yardımcısı Bandırmalı, Veterinerlik Müdürlüğü gözetiminde 400 sokak köpeğinin bakımı ve aşılarını yapıldığını ifade ederek, "Kısırlaştırma çalışması yaparak onlara kimlik bilgilerini işledik. Veterinerimizin kontrolünde 2011 yılında bu işlemler yapıldı. Bu yılda aynı çalışmaları sürdüreceğiz. Toplu yemek çıkan kurumlarda bir aracımızla 4 personelimizle sokak köpeklerinin bu ihtiyacını karşılıyoruz. Yapılacak yenileme çalışmaları ile daha düzenli hizmet verilmesini amaçlıyoruz" dedi.

Bandırmalı ayrıca, sokak köpeklerine sahip çıkmak isteyen hayvan severlerinde olduğuna dikkat çekerek, "Veterinerlik Müdürlüğü'nden izin almaları şartıyla isteyen vatandaşlara köpek verilmekte. Bugüne kadar 223 adet sokak köpeği hayvan severler tarafından sahiplenildi" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2012 Çarşamba 09:04:44
Güncelleme :22 Şubat 2012 Çarşamba 09:29:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?