30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Başarılı öğrencilere ödül

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Artova Lisesi'nde ÖSS sınavında dereceye giren ilk üç öğrenciyi ödüllendirdi.

Artova Lisesi son 3 yıldır üniversiteye yerleştirmiş olduğu öğrencilerle büyük bir başarı yakaladı. 2009 yılında 42 öğrencinin 38'ini üniversiteye yerleştirerek Türkiye genelinde liseler arasında Türkiye 3.sü ve Tokat il 1.si olan okul; 2010 LYS sonuçlarına göre 42 öğrencinin 41'ini üniversiteye yerleştirerek Türkiye genelinde 2., Tokat'ta 1. olurken, 2011 LYS sonucunda ise 35 öğrencinin tamamını üniversiteye yerleştirerek büyük bir başarıya imza atmıştı.

Bu anlamda öğretmenleri ödüllendiren Vali Yılmaz, sömestr tatilinde de öğrencileri ödüllendirdi. Artova Kaymakamı Musa Sarı ile İl Eğitim Müdürü Levent Yazıcı öncülüğünde öğrenci ve öğretmeleri makamında kabul eden Vali Yılmaz, başarılarından dolayı Artova Lisesi Müdürü Lütfü Yalçın ile öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

ÖSS ve LYS'de Tokatlı öğrencilerin Türkiye genelinde yakalamış olduğu başarılara dikkat çeken Vali Yılmaz, bu başarıda öğretmenler kadar öğrencilerinde rolü olduğunu ifade eden Vali Yılmaz, "Okulda bir sözümüz vardı. Başarıya giren çocuklarımızı ödüllendireceğimizi belirtmiştik. Dar ve kısıtlı imkanlar içerisinde en iyisini yapıp hem ailelerini hem de bizleri memnun etmelerinden dolayı öğrencilerimizi ödüllendirmek istedik. Tatil döneminde ödüllerini vermek istedik" diye konuştu.

Vali Yılmaz, kısa konuşmasının ardından Artova Lisesi'nin ÖSS sınavında dereceye giren ilk 3 öğrencisine 1000'er TL para ödülü takdim etti.

iha
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2012 Perşembe 16:56:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hüseyin ADIGÜZEL IP: 88.225.214.xxx Tarih : 3.02.2012 09:19:43

Bir Artova'lı 40 yaşımdayım ve ilk defa ilçemizin böyle başarılarla adını duyurması özelliklede eğitimde olması bizi gerçekten gururlandırdı. Teşekkürler.