7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Başkandan milli halterciye altın

Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda 48 kiloda gümüş madalya kazanan milli halterci Sibel Özkan'ı altınla ödüllendirdi.
Tokat Kent Konseyi Gençlik ve Spor Çalışma Grubu,GOÜ öğrencisi Milli halterci Sibel Özkan ve nişanlısı Ömer Öz'ü Başkan Çiçek makamında kabul etti.

2008 Pekin Olimpiyatları'nda Türkiye'ye ilk madalyayı kazandıran Özkan'la gurur duyduklarını ifade eden Başkan Çiçek, Türkiye'nin çok fazla başarılı olamadığı olimpiyatlarda halterde gelen gümüş madalyanın moral olduğunu belirterek, "Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde okuyan aslen Konyalı Özkan'ı ve hocalarını da tebrik ediyorum. Tokatlıların gururu oldu" dedi.
Milli halterci Sibel Özkan da, amacının 2012 olimpiyatlarında altın madalya getirmek olduğunu söyledi. Başkan Çiçek, milli halterci Özkan'ı altınla ödüllendirdi.

ÖZKAN: "BAŞARIMIN ASLINDA YURTLA ALAKASI YOK"
Tören sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özkan, olimpiyatlardan sonra Tokat GOÜ'deki sınıfına döndüğünde sınıf arkadaşları ve öğretmenlerinin büyük desteği ile karşılandığını ifade ederek, "Onların vermiş oldukları destekten dolayı ben de çok sevindim. Olimpiyatlarla birlikte hayatımda değişiklikler oldu. Kendimi kurtardım.

Bu bir başlangıç diye inanıyorum. Daha önümde bir çok yarışma var. Onlara hazırlanıyorum. Hedefim büyük. Allah izin verirse öncelikle dünya ve Avrupa şampiyonası
var. Bu şampiyonaları kazanıp 2012 olimpiyatlarında altın madalya kazanmayı hedefliyorum" dedi.


Özkan, gazetecilerin sorusu üzerine başarısının yurtla alakası olmadığını ifade ederek, "Yetiştirme Yurdundan çıkmış kendi ayakları üzerinde durmuş, kendini kurtarmış bir sporcu olarak gösterildim tabii, birazda alakası var. Ama şimdi yurtla bir alakam yok" diye konuştu.


Özkan'la aynı üniversitede eğitim gören nişanlısı Ömer Öz ise olimpiyatlarda madalya alması için verdikleri desteklerin sonucu verdiğini ve nişanlısının olimpiyat ikinci olmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Bunun tadını çıkarıyoruz diye bilirim. İnşallah seneye düğünümüzü yapıp mutlu bir hayat sürmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 17:50:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?