7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Basketbol heyecanı başladı

Üniversiteler Arası Basketbol B Kategorisi Grup Birinciliği müsabakaları Tokat'ta, başladı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen Üniversiteler Arası Basketbol B Kategorisi Bayan-Erkek Grup Birinciliği müsabakaları Tokat Hüseyin Akbaş Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen seremoni töreniyle başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Rüştü Karaman, Üniversiteler Arası Basketbol B Kategorisi'ne 2 yıldır ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. 1992 yılında kurulan Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarihi boyunca çok sayıda sportif faaliyetlere ev sahipliği yaptığını ve birçok başarıya imza attığını ifade eden Karaman, "Üniversitemiz voleybol ve hentbol takımlarımız Üniversiteler Süper Ligi'nde yer almaktadır. Beden Eğitim ve Spor Yüksek Okulu üniversite takımlarımızın temelini oluşturmaktadır. Müsabakaları yeni yapılan tesislerde gerçekleştirecektik ama tamamlanamadı. Ama seneye bu müsabakaları kendi spor komplekslerimizde yapacağız" diye konuştu.

Türkiye Üniversiteler Spor Temsilcisi ve Tertip Komitesi Başkanı Hasan İnan ise yaptığı açıklamada, karşılaşmanın Fair-Play çerçevesinde tamamlanmasını istedi. Yapılan konuşmaların ardından Gaziosmanpaşa Üniversite ve Dicle Üniversitesi Bayanlar Basketbol karşılaşmaları ile grup müsabakaları başladı.

Bayanlarda Dicle, Amasya, Mersin, Ondokuz Mayıs, Atatürk ve Gaziosmanpaşa Üniversiteleri ile Erkeklerde Dicle, Çukurova, Ondokuzmayıs, Gaziosmanpaşa, İnönü Üniversitesi takımlarının katıldığı Üniversiteler Arası Basketbol B Kategorisi Gurup Birincilikleri karşılaşmaları 26 Aralık 2008 tarihinde sona ereceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 17:18:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
beyza yıldırım IP: 78.163.152.xxx Tarih : 26.12.2008 18:08:01

bende küçük basketbolcuyum pazartesi 2. maçımız var dua edin yenelim