2
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Başlarına taş yağdı

Tokat merkeze bağlı Avşarağzı Köyü’nde bir taş ocağında dinamit patlatılması sonucu dağdan kopan taş parçaları, evlerin çatı ve duvarlarına zarar verdi. Patlama, 400 metre mesafede bulunan köyde bazı evlerde hasara yol açtı.

İl merkezine bağlı Avşarağzı Köyü’nde DSİ tarafından bir müteahhit firmaya verilen taş ocağında patlatılan dinamitlerin etkisiyle dağdan kopan taş parçaları, yaklaşık 400 metre mesafede bulunan köyde bazı evlerin çatı ve duvarlarında hasara yol açtı. Meyve ağaçları da taş parçalarından etkilendi.

Taş ocağında meydana gelen patlama öncesi köyün boşaltılmış olduğunu ifade eden muhtar Yusuf Kapucu, "Vatandaşların evde olmamaları sonucu herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Ancak bazı evlerin çatı ve duvarlarında hasar meydana geldi. Maddi olarak fazla bir kaybımız yok ama bu tür olayların yaşanmaması ve can güvenliği açısından bu taş ocağının çalışmalarının durdurulmasını istiyoruz" dedi.

Köy sakinlerinden Mesut Kapucu ise taş ocağındaki patlatılmadan önce köyün tamamen boşaltılmadığını iddia ederek, "Taş ocağı patladığı zaman biz karşı tepedeydik. Adeta taşlar havada uçuşuyordu. Köyün çoğu boşaltılmamıştı. Çoluk çocuk hep içerde yatıyordu. Patlamanın etkisiyle bazı taşlar evlerin içine düştü. Bu evlerde insan olsa yetkililer ne yapacaktı? Sık sık meydana gelen patlamalar yüzünden büyük sarsıntılar oluyor" diye konuştu.
Evinin duvarına isabet eden taş parçası nedeniyle korku dolu anlar yaşadığını belirten Arife Tosun da, "Taşlar başıma yağdı, o an korkudan eve giremedim. Eve isabet eden taşlar duvarı delerek içeri kadar girmiş" dedi.

Köylülerden bazıları ise taş ocağında dinamit patlatılması haberinin verilmesinden kısa bir süre sonra patlamanın meydana geldiğini belirterek, "Can güvenliğimizi almadan patlatma yapıldı. Şans eseri can kaybı olmadı. Taş ocağının ağzı tam köye doğru bakıyor. Son yapılan patlatma çok şiddetli oldu. Bir metre önümüze kadar taşlar düştü. Hafta sonu bu taş ocağında patlatma yapılsaydı çocuklar bu alanda top oynadığı için can kaybı olabilirdi" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2005 Çarşamba 12:40:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?