20
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Bayıltan kros yarışı

Tokat'ta düzenlenen Atletizmi Geliştirme Projesi yarı final müsabakalarında varış çizgisinde öğrenciler baygınlık geçirdi.
 

Yeşilova Kros Parkuru'nda gerçekleştirilen müsabakalara; Tokat, Yozgat, Erzincan, Sivas, Amasya, Çorum, Kayseri ve Kırıkkale illerinden toplam 128 sporcu katıldı. Yarışmaya katılan kız öğrencilerden birçoğu 2 bin metrelik kros koşusu sonunda baygınlık geçirdi. Öğrencilere hakemler ve antrenörleri yardım etmeye çalıştı. Aynı anda bir kaç öğrencinin birden baygınlık geçirmesi sonucu görevlileriler zor durumda kaldı. Yere uzanarak gözyaşı döken bazı öğrencileri ise antrenörleri teselli etmeye çalıştı.

Bu arada koşu sırasında ayakkabısı çıkan bir öğrenci ise düşerek hafif şekilde yaralandı. 112 Acil Yardım ekiplerinin müdahale ettiği öğrenciler kısa süreli tedavinin ardından kendine geldi.
Müsabakalar, erkek öğrencilerin 2 bin metre koşusu ile sona ererken düzenlenen törenle kazanan yarışmacılara madalyaları verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 14:27:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ZEKİ ÇEVİK AHLAKLI IP: 212.175.112.xxx Tarih : 9.04.2009 16:54:49

hİÇ BİR ÇALIŞMA YAPTIRILMADAN SAHAYA İTİLEN KÜÇÜCÜK SPORCU ÇOCUKLARIN İÇERSİNDEN SIYRILABİLE BİRKAÇ GENÇ ÜLKEMİZİ TEMSİL EDİYOR. Okullarda hiçbir alt yapı yok. Öğrencilerin antreman yapabilecekleri tekbir koşu parkuru yok. Voleybolcu diyorlar saha yok, basketçi diyorlar saha çakıl çukul. Bu ülkede tesadüfen şampiyonların çıkması da bundan değilmidir. Daha dünün teknoloji fakir dev cüce eski SSCB şimdiki RUSYA o karanlık yıllarda yüzme şampiyonasına katılacak sporcuların doğumunu su altında gerçekleştirdiğini ve başarıyı yakaladıklarını ispat ediyor. Biz çakıllı spor sahalarında basketçiler imal ediyoruz, antreman nedir bilmeyen öğrencileri atletizm sahalarına açıkçası iteliyoruz ve HADİİİ BAŞARI BAŞARII Diye yırtınıyoruz. Önce tesis ve araç gereç. Sonra bilinçli yetiştirici spor adamları ondan sonra başarı .