6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

'Baykal'ın gidişi akıl dışı'

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Dr. Şükrü Ayalan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın AK Parti'ye yönelik eleştirilerine karşı, "Baykal bu zamana kadar AK Parti'nin yaptıklarını anlayabilecek durumda değildir. Sayın Baykal'ın bu gidişi akıl dışıdır ve bu gidişin sonu kötüdür" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'ın partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamalara yazılı olarak cevap veren Ayalan, Baykal'ın sürekli kendini tekrarlamakta ve Türkiye'ye zaman kaybettirmekte olduğunu ileri sürdü.

Ayalan, Baykal'ın AK Parti iktidarının icraatlarını değil, AK Parti'nin kendisini hedef aldığını iddia ederek, "Sayın Baykal, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve partimizi hedef almaktan yine geri durmadı. 'AK Partililer nasıl yaşıyor?' diye soran Baykal, insaf ve vicdan ölçüleri dışına çıkan cevapları kendince verdi ve adeta kendi çalıp kendi oynadı. Baykal'ın sorduğu soruların Baykalca cevapları dışında cevaplarının olduğu kamuoyunun malumudur ancak, biz aynı dile getirişi 'acaba CHP'liler nasıl yaşıyor?' şeklinde sosyolojik-antropolojik bir soru formatında bilimsel bir soruşturmaya dönüştürerek sorar ve cevabını da ilgililerden isteriz. AK Parti iktidarı olarak biz bu zamana kadar, milletimizi nasıl ileri götürürüz nasıl çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarırız, yolunu takip etmenin dışında bir şey yapmadık. İşte Sayın Baykal'ın görmek istemediği husus budur. Bu yüzden Baykal bu zamana kadar AK Parti'nin yaptıklarını anlayabilecek durumda değildir. Sayın Baykal'ın bu gidişi akıl dışıdır ve bu gidişin sonu kötüdür" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ayalan, açıklamasına akıl ve vicdan ölçüleri dışına çıkıldığında ifadeler ve davranışların insani olmayan bir mecraya kayacağını ifade ederek şöyle devam etti:
"Baykal'ın Sayın Başbakan'a yönelik ifadelerinden birinde 'kavga' kelimesi geçiyor ve Baykal, Başbakanımızı kavgacı olmakla suçluyor. Oysa Sayın Baykal'ın kendi partisiyle bile kavgalı oluşu tüm kamuoyunun malumudur. Ana muhalefetin başı olarak Baykal bu zamana kadar her türlü kavga ve siyasetten tedhiş tekniğini kullanarak partimizi kavga alanına çekmeye çalışmıştır. Netice itibarıyla muhalefet başının yaptığı en iyi işin sürekli siyasi gerilim belki de siyasi terör üretmek ve milletimiz için yapılan olumlu icraatları gölgelemek olduğu söylenebilir. Ama unutulmamalıdır ki bütün bu olanlar yüce milletimizin gözü önünde cereyan etmektedir."

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 17:23:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet alpaslan IP: 78.163.150.xxx Tarih : 23.06.2008 12:24:08

Sayın Şükrü Ayalan baykal akp nin yaptıklarını anlayabilecek durumda değil demişsiniz. Hadi o anlayamıyorda ya Allahınızı severseniz siz anlatında sizden dinleyelim öğrenelim.akp ne yapıyor akp milletvekili olarak siz ne yaptınız Tokatta.Parti olarak olumlu yaptığınız işleri Türkiye genelinde ve Tokatta anlatında dinleyelim.Olumsuzlukları varsa sen anlat da biz dinleyelim derseniz istedğiniz zaman burada veya herhangi bir yerde ben anlatmaya hazırım ne zaman isterseniz.