3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Beklenen bahar nihayet geldi

Nisan ayında tüm yurtta etkili olan soğuk ve yağışla hava yerini Tokat’ta bahar havasına bıraktı. 1 Nisan tarihi itibariye kar yağışı sonucu zirai don uyarısı yapan Meteoroloji yetkilileri, bugünden itibaren Tokat bölgesinde baharın yaşanmaya başladığını bildirdi.

Meteoroloji Bölge Müdürü Muharrem Şahin, Tokat’ta 1-4 Nisan tarihleri arasında beklenen zirai donun etkili olmadığını ifade ederek, "İlimizde hafif şiddetli don görüldü. Son gece asgari eksi 1 santigrat derece, toprak üstü eksi 3 santigrat derece olarak tespit edildi" dedi.

Şahin, geçtiğimiz hafta sonu itibariyle etkili olan soğuk hava kütlesinin bölgeyi terk ederek doğuya kaydığını belirterek, "Soğuk hava bugün itibariyle yurdumuzu kısmen terk etti. Hava sıcaklıkları bugün itibariyle artmaya başladı. Özellikle hafta boyunca kademeli olarak devam edecek olan artış 8-10 santigrat derece beklenmekte. Hava sıcaklıkları bu artış ile birlikte hafta sonuna doğru yurdumuzun iç kesimleri ve bölgemizde mevsime uygun olarak sağanak yağışlar gözlenebilir. Cuma ve Cumartesi günleri mevzi sağanak yağış bekliyoruz. İlimizdeki hava sıcaklıkları bugün 13, yarın ise 18 santigart derece olarak bekliyoruz. Buna mukabil gece hava sıcaklığı 1-2, önümüzdeki günlerde ise 5-6 santigrat dereceye kadar çıkacak" diye konuştu.

Öte yandan Tarım İl Müdürü Yaşar Kavak, Tokat Bölgesi’nde zirai don konusunda çiftçiler tarafından herhangi bir başvuru olmadığını ifade ederek, "Meyve bahçelerinde beklenen zirai donun etkileri meyve zamanı ortaya çıkacaktır. Bugün için herhangi bir şey söylememiz mümkün değil" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 17:48:13
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 13:24:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?