6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Belediye 600 kamyon kar taşıdı

Tokat’ta, yoğun kar yağışı sonucu kentte biriken tonlarca kar, belediyeye ait kepçe ve dozerlerle kamyonlara yüklenerek şehir dışına taşınırken, kuşlara da yemleme yapıldı.

Ağır geçen kış şartları sonucu kent merkezinde ana arterler ve ara yollarda karla mücadele çalışmaları devam ediyor. 18 kamyon, 8 kepçe, 3 greyder, 1 kar kürüme aracı, 2 traktör ve yaklaşık 250 personelle yapılan çalışmalarda 600 kamyon kar şehir dışına taşınarak Behzat Deresi’ne döküldü.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Çiçek, ilk olarak karda yiyecek bulamayan kuşlara yönelik yemleme çalışmalarına katıldı. Olumsuz hava şartları düzelinceye kadar yemleme çalışmalarının devam edeceğini belirten Başkan Çiçek, "Belediyemizin 'hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak' şeklinde bir sloganı var. Ham dolsun aşevinden mağdur vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılanıyor. Ama bu sene beklenmedik bir olay yaşadık. Şehrimize kar fazlasıyla yağdı. Kar bereket ama bir takım sorunları da beraberinde getirdi. Bir taraftan insanlarımızın karnını doyururken atalarımızdan bize kalan kültür mirasının sonucu olarak da diğer canlılarımızı unutmuyoruz. Havalar ısınıncaya kadar kuşları yönelik bir çalışma başlattık. Şehrimizde çok sayıda noktada yemleme noktası oluşturduk. 500 kilo yem alındı ilk etap için. Bu uygulamamız günlük devam edecek" dedi.

Başkan Çiçek ayrıca karla mücadele çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Ulaşımda bazı aksamalar oluyor. Ancak vatandaşlardan ricamız kar mücadelesi yapılan bölgelerden araçlarını kaldırması. Şuana kadar yaklaşık 600 kamyon kar taşındı. Karla mücadele sırasında bozulma olan yerlerde yenileme yapılacak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 18:29:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?