3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Belediye çalışanlarına ikramiye müjdesi

Tokat Belediyesi tarafından belediyede çalışmakta olan işçilere ikramiye alacaklarının tamamı bir kalemde ödeniyor.

1 milyon 400 bin YTL tutarındaki ikramiyenin tamamı belediye işçilerine perşembe günü ödenecek.


Belediye-İş Sendikası Tokat Şubesi tarafından Anadolu Kafe'de verilen iftar yemeğinde Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, Belediye-İş Sendikası Tokat Şube Başkanı İsmail Duman ve belediye işçileri ile bir araya geldi. İftar yemeği sonrasında konuşma yapan Sendika Başkanı Duman, 2007 yılının işçilerin yılı olduğunu söyledi.

2007 yılında yıllardır çözülemeyen geçici işçilerin kadroya alınması konusu çözüme kavuştuğunu hatırlatan Duman, "21 Ekim'de de 120 günlük sürelerini tamamlamış olan tüm arkadaşlarımız kadrolarına kavuşmuş olacaklar. Diğer belediyelerden farklı olarak ayrıca Tokat Belediyesi'nde 'geçici' ibaresi ile çalışan bütün arkadaşlarımıza işçi kadrosu verildi. 2007 yılı itibariyle işçi arkadaşlarımızın belediyeden hiç bir alacağı kalmayacak.

Perşembe gününden itibaren ortalama 5,5-6 bin YTL arasında her işçimizin eline para geçecek. Bu parayı muhasebedeki arkadaşlarımız yetiştirebilmek için sahura kadar çalışıyor. Emeğe geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.


Daha sonra konuşma yapan Başkan Çiçek ise işçilerin alacağı olan yaklaşık 15-17 arasındaki ikramiyenin tamamının tek kalemde ödeneceğini kaydetti. 1 milyon 400 bin YTL tutarındaki ikramiye ödemesinin tek kalemde yapılacağına dikkat çeken Başkan Çiçek, "Bunu seçim döneminde söylesem bana hepiniz gülerdiniz. Ama bugün bu gerçek oldu. Banka ve muhasebedeki işlemler gerçekleşmiş olsa ödemeler bugün yapılacaktı. Fakat arkadaşlar yetiştiremediler. Perşembe gününe yetişmesi için muhasebedeki arkadaşlar çalışıyor. 1 milyon 400 bin YTL tutarındaki ikramiyelerin tamamını tek kalemde ödemesi çok kolay bir hadise değil. Ayrıca herkesinde yapacağı bir iş değil. Bunu sizlere özellikle ifade etmek istiyorum" diye konuştu.


İşçilere para ellerinde geçtiğinde kredi borçlarınızı kapatmaları yönünde çağrıda bulunan Başkan Çiçek, konuşmasına şöyle devam etti: "Herkesin ayağını yorganına göre uzatmasını sizlerden rica ediyorum. Harcamanın sınırı yok. Ama imkanlarda bu ölçüde kısıtlı. Ben başkanınız olarak ikramiye borçlarınızın tamamını ödemekten son derece gururlu ve mutluyum. Sizlere de şuana kadar göstermiş olduğunuz sabır ve güvenden dolayı teşekkür ediyorum."

İha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 23:30:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?