6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Belediye işçilerine zam!

TOKAT'TA BELEDİYE İŞÇİLERİNE YÜZDE 10 İLA YÜZDE 19 ARASINDA ZAM

Tokat, Turhal, Niksar ve Almus Belediyelerinde toplu iş sözleşmeleri tamamlanırken, işçi ücretlerine yüzde 10 ila yüzde 19 arasında zam yapıldığı belirtildi.

Belediye-İş Sendikası Tokat Şube Başkanı İsmail Duman, toplu iş sözleşmelerinde güzel sonuçlar aldıklarını söyledi.

Başkan Duman, ilk 6 ayda yüzde 12'nin altına düşmeyecek şekilde ücret zammı aldıklarını belirterek, "İkinci 6 ayda yaklaşık ÜFE, TÜFE ortalamalarına refah payını da ilave ederek işçilerimizin yıl içerisinde enflasyon kayıpları ile birlikte gelir vergisinden dolayı yaşayabileceği kayıpları önledik. Dolayısıyla şuan devam eden 15 sözleşmemiz var. Ama bin kişiyi kapsayan 13 belediyede önemli toplu sözleşmelerimiz işçi lehine bitmiştir. İnşallah elimizdeki sözleşmeleri en kısa sürede bitireceğiz. Biz bu arada belediye işçilerinin toplu iş sözleşmelerinin yanında torba kanun tasarını takip ediyoruz. İnşallah her ikisi de belediye işçilerinin lehine olur diye düşünüyorum" dedi.

Tokat Belediyesi'nde yapılan 2 yıllık toplu iş sözleşmesiyle her çocuk için 18 TL, aile yardımı 112 TL, yemek yardımı çalıştığı gün için 7 TL, yakacak yardımı aylık 112 TL, kira yardımı 105 TL, daha önceden çocuk yardımı ise 7 yevmiye iken bu sözleşme ile 10 yevmiye ye çıkarıldı. Ayrıca sözleşme ile vardiyalı çalışan itfaiye personelinin yemek ücretinin işveren tarafından karşılanması, elbise yardımında yüzde 15'e yakın artış, kıdem tazminat gün sayısı 45 gün, Tokat Belediyesi'nde ilk defa olarak çalışanın anne, baba, eş ve çocuklarının herhangi birisinin uzun süreli tedavi altında ise bir defaya mahsus olarak bin 200 TL hastalık yardımı, ilk 6 ayda ücret artışı yüzde 12, ikinci 6 ayda enflasyon artı puanları artı 1 puan refah payı olarak anlaşma sağlandı. Tokat ve Sivas'ta toplu iş sözleşmesi tamamlanan belediyeler ise şu şekilde: "Tokat, Turhal, Niksar, Almus, Artova, Ulaş, Çelikli, Ormandibi, Sulusaray, Kurtlapa, Gümüşdere, Halıköy, Gürçeme belediyeleri."

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2011 Perşembe 19:22:00
Güncelleme :28 Ocak 2011 Cuma 16:28:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?