3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Belediye-İş'ten birleşme çağrısı

Belediye-İş Sendikası Teşkilatlandırma Genel Sekreteri Şükrü Erol, sendikalara birleşme çağrısında bulunarak, 3 konfederasyon bulunmasının işçiye ihanet olduğunu ve kendilerinin birleşmeye hazır olduğunu söyledi. 

Belediye-İş Sendikası Tokat Şubesi 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Büyük Tokat Oteli'nde gerçekleştirildi. Kongreye il, ilçe ve belde belediye başkanları, Samsun, Erzurum, Erzincan, Sivas, Amasya, Giresun ve Trabzon'dan sendika temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Kongrede protokol isimlerinin okunması sırasında yapılan yanlışlığın eleştirilmesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Belediye-İş Sendikası Teşkilatlandırma Genel Sekreteri Şükrü Erol, 3 konfederasyonun fazla olduğunu belirterek, sendikalara birleşme çağrısı yaptı. Erol, böl, parçala, yönet mantığıyla sendikaların mağdur edildiğini iddia ederek, "3 konfederasyonun bulunması bu işçiye ihanettir. Biz sendika olarak birleşmeye hazırız. Türkiye'de çalışanları Meclis'te temsil eden bir elin parmaklarındaki sayıyı geçmez. Bu anlamda çalışanların sorunlarını gündeme getiren az. Seçimlerde bu konuları irdeleyip bir partiye destek vermeliyiz. Buna rağmen bizim seçtiğimiz insanlardan destek alamıyorsak onu indirmesini de bilmeliyiz" dedi. 

Erol, gündemde olan geçici işçilerin kadroya alınması hususunda kampanyalı işçilerinde kadro almak istemesi nedeniyle sıkıntının aşılamadığını kaydetti. 123 bin 900 olan geçici işçi sayısının kampanyalı işçilerin de kadro almak istemesi nedeniyle 200 bini bulduğunu ifade eden Erol, "Belediye işçilerinin kadroya geçmesiyle ilgili bir sıkıntı yok. Bu geçiş kamuya zarar da vermeyecek. Ama kampanyalı dediğimiz şeker fabrikaları gibi yılın 4-5 ayı çalışan işçilerin de kadro almak istemesi görüşmelerin uzamasına neden oldu. Biz yasanın aralık ayında çıkmasını bekliyorduk" diye konuştu. 

Kongrede yapılan dilek ve temenniler bölümünden sonra söz alan Belediye İş Sendikası Tokat Şube Başkanı İsmail Duman ise, 4. dönem için tekrar aday olduğunu ve delegelerden destek beklediğini söyledi. Konuşmaların ardından tek listenin yer aldığı kongrede seçime geçildi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2007 Cumartesi 17:57:36
Güncelleme :15 Ocak 2007 Pazartesi 11:26:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şükrü Dokdemir IP: 88.226.174.xxx Tarih : 15.01.2007 09:16:51
Sayın başkanımı ve yönetimini tebrik ediyor,ülkemiz için hayırlı işler yapacağınıza gönülden inanıyorum.saygılar sunuyorum