6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Belediyede toplu sözleşme sevinci

TOKAT BELEDİYESİ'NDE 'TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ' TÖRENİ

Tokat Belediye Başkanı Doç Dr. Adnan Çiçek, temel amaçlarının Tokat Belediyesi adına çalışan işçilerin mağdur olmaması olduğunu söyledi.

Tokat Belediyesi'nde 'toplu iş sözleşmesi imza töreni' Belediye Sosyal Tesisleri’nde işçilerin katılımıyla yapıldı.

Belediye-İş Sendikası Tokat Şube Başkanı İsmail Duman, Tokat Belediyesi'nde 90 maddelik sözleşmenin ana başlıklarının ele alındığında önemli çalışmalar yapılarak hayal edilemeyecek rakamlarla toplu sözleşmenin yapıldığını söyledi. Duman, "Tokat Belediyesi'nde çalışanlar her bir çocuğu için ayrı ayrı çocuk yardımı almaya hak kazandı. İtfaiye işçilerinin vardiyada geçirdikleri yemek sorunu çözüldü. Elbise ve sosyal yardımlarda yüzde 15 artış söz konusu oldu. İkramiyelerde ve kıdem ihbar tazminatlarında sorun yaşamadık. Ayrıca toplu sözleşmeye koyduğumuz madde ile üniversitede okuyan öğrencilerimize her ay ödenmek üzere burs yardımı yapıldı. Üniversitede okuyan öğrencimize 100'er TL, yüksek okulda okuyanlara 50'şer TL burs verildi. İlk 6 ayda devlet memurlarında ücret artışı yüzde 4 gerçekleşti. Tokat Belediyesi'nde ilk 6 ay arkadaşlarımızın sosyal ücretlerine yevmiyelerine yansıyan rakam yüzde 12. Allah hayırlı uğurlu etsin. En düşük maaş alan işçi ocak ayından itibaren bin 715 TL alacak" diye konuştu.

Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek ise temel amaçlarının Tokat Belediyesi adına çalışan işçilerin mağdur olmaması olduğunu söyledi. Başkan Çiçek, Tokat Belediyesi'nde 204 memur 204 işçi olmak üzere 408 personelin görev yaptığını ifade ederek, "Benim sizlerden ricam bu şehirde birlikte nefes alıyor ve aynı kurumda çalışıyoruz. Sizlerden isteğim Tokat Belediyesi'nin imajını artıracak şekilde bundan sonra ki süreçte çalışmalarınıza ara vermeden devam etmek" diye konuştu.

Başkan Çiçek, üniversitede okuyan işçilerin çocuklarına geleceğine yönelik olarak burs anlamında giriş yaptıklarını ifade ederek, "Önümüzdeki yıllarda bu rakamı bir miktar daha artırabiliriz. Bu güzellikleri geleceğe dönük olarak gelecek nesillere taşımımız gerekiyor. Birlikte çalışmanın gururunu birlikte yaşayalım. Sözleşmemiz hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek ile Belediye-İş Sendikası Tokat Şube Başkanı İsmail Duman arasında sözleşmeye imza atıldı.

TOKAT BELEDİYESİ'NDE 'TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ' TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2011 Salı 16:18:01
Güncelleme :18 Ocak 2011 Salı 18:44:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Osman USTA IP: 78.163.144.xxx Tarih : 24.01.2011 03:53:41

BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN ÖNEMLE RİCA EDİYORUM.KARŞIYAKA-BAGLAR/MALKAYASI-KAŞIKÇI BAGLARI-600 EVLER-DOGUMEVİ VE ÇEVRESİ-YAZICIOĞLU-GEKSİ DERESİ VE ÇEVRESİNDE KURULMUŞ OLAN,EN BÜYÜK GSM ANA BAZ İSTASYONLARI KARŞIYAKA BAGLAR BÖLGEMİZİ YÜKSEK RADYASYON ALTINA ALMIŞ DURUMDADIR..!BU İSTASYONLARIN YAYDIĞI RADYASYONUN NE KADAR TEHLİKELİ OLDUĞU BİLİNMEKTEDİR.BAŞTA KANSER OLMAK ÜZERE BİRÇOK HASTALIĞA SEBEBİYET VERMEKTEDİRLER..!AGAÇLAR VE BİTKİ ÖRTÜSÜ KURUMAYA,YANMAYA BAŞLADI.İLGİLİ YERLERDE MESKEN SAYISI VE NUFUSTA HIZLA ARTMAKTA OLUP,HİÇBİR ÖNLEM ALINMADIĞI GİBİ,YENİ BAZ İSTASYONLARINDA KURULDUĞUNU GÖZLEMLİYORUZ.BU ÇOK ÖNEMLİ KONUYA BİR ÇARE NASIL BULUNABİLİR?DURUM ÇOK VAHİMDİR..!BİLGİLERİNİZE...