3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Belediyede toplu sözleşme

Tokat Belediyesi ile Belediye-iş Sendikası arasında 2007-2009 yılı toplu iş sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı. 

Tokat Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde yapılan imza törenine; Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye-iş Sendikası Tokat Şube Başkanı İsmail Duman ve belediye işçileri katıldı. Sözleşme imzalanmadan önce bir konuşma yapan sendika başkanı Duman, yapılan 2 yıllık sözleşmede mevcut sosyal haklarda geriye gidilmediğini söyledi. 

Duman, "Bir aydan daha fazla hastanede yatan ve tedavi gören hastalarımıza bir defaya mahsus olmak üzere maaşından geri alınmamak kaydıyla 750 YTL maddi yardım yapılmasını maddeye ilave ettik. Ücretlere yansıyan rakam yüzde 6'dır. Ama sosyal ücretler dediğimiz aile yardımı 45 YTL'den 65 YTL'ye, çocuk yardımı, eğitim yardımı nedeni ile işçi arkadaşlarımızın maaşlarına yansıyacak oran yüzde 10 civarındadır. Bu durumda en düşük işçi maaşı 950 YTL ile bin YTL, en yüksek ise bin 300 YTL civarında mesaisiz işçi arkadaşlarımızın eline para geçecek" dedi. 

Başkan Çiçek ise 3 yıllık dönemde işçiler arasındaki sevginin, kardeşliğinin, dostluğun ve dayanışmanın artıyor olmasından güven ve heyecan duyduklarını söyledi. Başkan Çiçek, belediye bütçesinde yaklaşık yüzde 100'lere varan gelir artışının daha fazla hizmet ve işçilere hak ettikleri ücreti vermelerine neden olduğunu ifade ederek, "Şunda usta olarak çalışan bir işçinin maaşı 978 YTL'den bin 150 YTL'ye yükselmiştir. Düz işçi kadrosunda çalışan bir işçi ise 886 YTL alırken, bin 52 YTL ye, ustabaşı kadrosunda çalışan bir işçi 960 YTL alırken, bin 212 YTL aylık alacak" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2007 Pazartesi 18:38:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?