3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Belediyelerde toplu sözleşmeler bitti

Tokat’ta Belediye İş-Sendikası 3 aylık dönemde işçi potansiyelinin yoğun olduğu belediyelerde toplu iş sözleşmesini bitirdi. Buna göre, Tokat Merkez, Turhal, Niksar ve Erbaa gibi büyük ilçelerimizde ve beldelerimizde toplu iş sözleşmeleri tamamlandı.

Tokat Belediyesi, Turhal, Niksar, Erbaa ve Sulusaray İlçeleri gibi işçi sayısının yoğun olduğu belediyelerde toplu iş sözleşmesini tamamlayan Belediye-İş Sendikası Tokat Şube Başkanı İsmail Duman, il genelinde 40-45 belediyeyi ikiye bölerek 2004 yılı ile ilgili çalışmaların tamamladığını ifade etti. Duman, "Tarih itibariyle 2004 yılı olarak denk gelen kamuoyunu ve bizler en çok ilgilendiren Tokat Merkez, Turhal, Niksar ve Erbaa gibi büyük ilçelerimizde ve beldelerimizde toplu iş sözleşmelerini tamamladık" dedi.

Başkan Duman, belediye başkanlarının enflasyon oranlarına yansıyan zamların üzerine çıkmayı düşünmediğini belirterek, "Türkiye’de belirlenen standartların altında asgari ücretle insan çalıştırıyoruz. Bu nedenle müzakereleri etkileyen konuların belli başlıları bunlar oldu. Ayrıca diğer bir önemli konu belediye başkanları yeni bir seçim bitirmiş olmaları ve önlerinde 4 yıl gibi bir zaman süreç olması ve çok büyük bir siyasi beklentileri olmaması idi. Henüz yerlerine yeni oturan belediye başkanları ile bu toplu iş sözleşmesi sürecinde 3 aylık dönemde geliştirdiğimiz diyaloglar neticesinde Türkiye şartlarında çok güzel sözleşmeler yaptık. Ortalama verecek olursak Tokat’ta ilk altı ay için yüzde 8, Turhal ve Niksar İlçesi’nde ortalama yüzde 9, Erbaa İlçesi’nde ise yüzde 7 civarında bir sözleşme sonuçlandı. İlk altı ay ve ikinci altı ay için ise TEFE-TÜFE ortalamalarını baz aldık" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2005 Pazartesi 16:44:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?