3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Belediyelerin doğalgaz ortaklığı

Amasya, Tokat, Turhal, Zile, Erbaa, Niksar, Merzifon ve Suluova Belediye Başkanları Amasya'da doğalgaz ortaklığı için sözleşme imzalamak üzere bir araya geldi.

Amasya Belediyesi'nde basına kapalı olarak yapılan toplantıdan sonra kentin hakim noktasında bulunan seyir terasında öğle yemeği yiyen Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bandırmalı, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Zile Belediye Başkanı Murat Ayvalıoğlu, Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, Merzifon Belediye Başkanı Kadri Aydınlı ve Suluova Belediye Başkanı Mahmut Boz, 2 il ve 6 ilçede doğalgaz dağıtımı yapacak olan şirkete ortaklık yapmak için hazırlanan protokolü imzaladılar.

Doğalgaz ana boru hattının geldiği aşamayı anlatan Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "Bugün Amasya, Tokat, Merzifon, Suluova, Erbaa, Niksar, Turhal, Zile belediyelerini kapsayan bir doğalgaz şirketi olan Tamdaş'a ortak olma konusunda toplandık. Amasya ve Tokat hattının çalışmasını yapan şirketin merkezi Amasya'dır. BOTAŞ Genel Müdürlüğü Suluova'dan başlamak kaydıyla Amasya Merkez, Turhal ve Tokat'a kadar giden ana boru hattını bu sene ihalesini yaptı, inşaatına başlandı ve şuanda Tokat'a yaklaştı. Bir taraftan bunlar yapılırken, bir taraftan da gaz depolama inşaatları yapılmaktadır. Bu sene Amasya'ya doğalgazın verileceğini tahmin ediyoruz" dedi.

2 il ve 6 ilçede doğalgaz dağıtımı yapacak olan şirketin yüzde 10'luk kısmına belediyelerin ortaklık oranlarını açıklayan Başkan İsmet Özarslan, "Tamdaş denilen bir şirket kuruldu. Bu şirketin yüzde 10'luk kısmına belediyeler nüfusları oranında ortak olabilecekler. 2000 yılı sayımına göre 113 bin 100 nüfuslu Tokat'ın katılım oranı yüzde 2.20, 74 bin 393 nüfusu olan Amasya'nın katılım oranı yüzde 1.44, 45 bin 600 nüfuslu Merzifon'un katılım oranı yüzde 0.89, 42 bin 715 nüfuslu Suluova'nın katılım oranı yüzde 0.84, 45 bin 595 nüfuslu Erbaa'nın katılım oranı yüzde 0.88, 44 bin 888 nüfuslu Niksar'ın katılım oranı yüzde 0.87, 95 bin 536 nüfuslu Turhal'ın katılım oranı yüzde 1.86, 52 bin 640 nüfuslu Zile'nin katılım oranı yüzde 1.2 olarak belirlendi" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 19:40:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?