3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Betül öğretmen de kene kurbanı oldu

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle önceki akşam Tokat'tan Sivas'a sevk edilen 2 kişiden biri dün hayatını kaybetti.

21 yaşındaki öğretmen Betül Kurt, memleketi Sivas'ta toprağa verildi.
Edinilen bilgiye göre, 4 gün önce Tokat'ın Sulusaray ilçesi Dutluca Kasabasında Sadık Bezer İlköğretim Okulu'nda usta öğretici olarak çalışan Çocuk Gelişimi Öğretmeni Betül Kurt, kene ısırmasına bağlı KKKA hastalığı belirtileri ile Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Burada kanaması olduğu öğrenilen Kurt, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Enfeksiyon hastalıkları servisine dün akşam saatlerinde yatırılan Kurt, dün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. 

Yakınları tarafından hastane morgundan alınan Kurt'un cenazesi, dedesinin mahallesindeki Karahaliloğlu Camii'ne getirildi. İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında Kurt'un cenazesi, Yukarı Tekke Şehir Mezarlığı'na götürüldü. Cenaze, burada mezara tabut ile gömülmek istendi, ancak tabutun boyunun uzun olması nedeni ile tabutun kolları kesilerek, tabut mezara konabildi. Cenaze, dualar eşliğinde defnedildi.
 
Bu arada, 21 yaşındaki Betül öğretmenden alınan numune örneklerinin tahlile gönderildiği, ölüm nedeninin kene ısırmasına bağlı KKKA hastalığından olup olmadığının araştırıldığı bildirildi. 

Diğer taraftan Betül Öğretmen ile birlikte Sivas'a sevk edilen 73 yaşındaki Mehmet Kamış'in tedavisinin sürdüğü öğrenildi.
İha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2007 Cumartesi 09:09:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
egitimci IP: 88.232.198.xxx Tarih : 27.05.2007 18:47:52
Değerli öğretmenim,meslektaşım; Bir kere daha yıkıldım. Haberini duyunca şok oldum. Öğretmenlerimiz kim bilir daha nelere muhatap olacak? Öğretmen keneye maruz kaldıysa, öğrencileri kim koruyacak? Ey Sağlık Bakanlığı ey MEB. yetkilileri öğretmenlerinizi KKKA konusunda eğittiniz mi? Atamalarda gösterdiğiniz hassasiyeti bu konuda da gösterseydiniz ya. Daha kimleri kaybedeceğiz. Tokat Valisi, Milli Eğitim Müdürü, Sağlık Müdürü derhal istifa etmelidir. Öğretmenim mekanın cennet olsun.