3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Betül öğretmen KKKA'dan ölmemiş

İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Uçar, Tokat'ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığından ölen kimsenin olmadığını söyledi. 

Tokat Vali Recep Yazıcıoğlu Devlet Hastanesi'nde basın mensuplarının soruların cevaplayan Dr. Hüseyin Uçar, Tokat'ta kene konusunda risk oluşturacak bir sorun olmadığını kaydetti. Uçar, bazı afaki bilgilerin geldiğini belirterek, "Biz kesin delil elimize gelmeden 'kene hastasıdır' diyemiyoruz. Yaz ayı olduğu için ateşli hastalıkların hepsini biz sanki bir kene varmış gibi vakayı atlamamak için bu yönde hareket ediyoruz. Tokat'ta kesinleşen keneden ölen bize bugüne kadar gelen bilgilerde yok. Sulusaray ilçesindeki Betül Kurt isimli öğretmen bir aydır kadın hastalığı yönünden rahatsızlığı varmış. Zile'de hayatını kaybeden vatandaşımız ise dahili bir kanamaya bağlı, o da kene olmadığı kesinleşti. Sivas'a sevk olan hastaların çoğu taburcu oldu" dedi. 

Öte yandan 23 Mayıs 2007 tarihinde Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de 3 kişinin KKKA hastalığı konusunda hayatını kaybettiği ifade edilerek şu bilgilere yer verilmişti: "KKKA ön teşhisiyle takip edilen ve vefat eden Çankırı ilinden 55 yaşındaki bir vatandaş ile Tokat ilinden 39 yaşındaki bir vatandaşın KKKA sebebiyle vefat ettiği laboratuar testleriyle tespit edildi. Çorum Ortaköy'de yaşayan 41 yaşındaki bir vatandaşın da KKKA sebebiyle kaybetti. Böylece 2007 yılında vefat eden toplam 3 kişinin KKKA hastası olduğunun tespit edildi." 

Ayrıca, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle Tokat'tan Sivas'a sevk edilen Çocuk Gelişimi Öğretmeni Betül Kurt, 27 Mayıs 2007 tarihinde hayatını kaybetmişti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2007 Pazartesi 16:01:25
Güncelleme :29 Mayıs 2007 Salı 16:35:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sevda IP: 81.213.153.xxx Tarih : 30.05.2007 08:27:53
Sayın sağlık müdürüm nasıl olurda Tokat da keneden kimse ölmedi dersiniz. Daha 2 sene önce benim amcamın gelini öldü bu yüzden.Üstelik televizyonlarda 1 hafta onu gösterdi.