6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Bir tepki de Türk Sağlık-Sen'den

Türk Sağlık-Sen Tokat Şube Başkanı Mustafa Eldemir, kentin ekonomisine büyük katkısı olan sigara fabrikasının kapatılması ve özellikle yabancı sermayeye blok olarak satışına karşı olduklarını söyledi.

Tek-Gıda İş Sendikası Tokat Şube Başkanı Suat Karlıkaya ve yönetim kurulu üyeleri, yeni yılın ilk günü yaptıkları eyleme destek veren sivil toplum örgütlerine teşekkür ziyaretlerini sürdürüyor. Türk-Sağlık Sen Tokat Şube Başkanı Mustafa Eldemir'i makamında ziyaret eden Karlıkaya, vatandaşların, sivil toplum örgütlerinin, siyasi partiler ve esnafın destekleri ile TEKEL Tokat Sigara Fabrikası’nın satılmaması için mücadelelerinin sonuna kadar devam edeceğini kaydetti.

Karlıkaya, "Sivil toplum örgütlerinin yapısı siyasete yön veren toplum dinamiklerini harekete geçiren özellikleri sebebiyle çok önemli. Bunlara biz önderlik edeceğiz. İnsanlar iktidar veya muhalefet olabilirler; ama siyasete yön verenler, topluma yön verenler sivil toplum örgütleridir. Birbirimizle omuz omuza verip, dayanışma içerisinde yapılabilecek yanlışları gösterebilmek için çalışmamız var" dedi.

Eldemir ise TEKEL Tokat Sigara Fabrikası’nın kentin geleceği ve kaderi için önemli olduğunu belirterek sonuna kadar destek olacaklarını kaydetti. Eldemir, ''Tokat'ta ekonomiye ve istihdama çok büyük katkısı olan sigara fabrikasının kapatılması ve özellikle yabancı sermayeye blok olarak satışına karşıyız'' diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 13:15:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
egmen IP: 78.163.141.xxx Tarih : 12.01.2008 20:03:03

HERKES KENDI ISINI YAPSIN VE FABRIKA BIR AN ONCE SATILSIN GEC BILE KALINDI