20
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Boyraz: Kimse heveslenmesin

BAŞKAN BOYRAZ'DAN SİYASİ MESAJ

AK Parti İl Başkanı Mustafa Boyraz, parti içinde yaşanan olaylardan vazife çıkarmak isteyenlerin heveslerinin boşa çıkacağını söyledi.

Parti binasında Ankara'da yapılan AK Parti 3. Olağan Kongresi ve gündemdeki gelişmeleri Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, AK Parti Merkez İlçe Başkanı İzzet Soyuer ve İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Elibol ve partililerle birlikte düzenlediği basın toplantısında değerlendiren Başkan Boyraz, çeşitli mesajlar verdi.

Başkan Boyraz, bundan sonraki süreçte de bugüne kadar olduğu gibi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, partinin ilkeleri doğrultusunda, Tokat'ta ki çalışmalarını büyük bir coşkuyla sürdüreceklerini söyledi. Başkan Boyraz, "Yaşadığımız süreçte parti içinde yaşanan olaylardan vazife çıkarmak isteyenlerin heveslerinin boşa çıkacağını da burada ifade etmek istiyorum. Başta milletvekillerimiz olmak üzere partimizin bütün kademelerinde görev yapan ve yapmış olan bütün kardeşlerimizin AK Parti'nin siyasi üslubunu zedeleyecek hiçbir polemiğe girmeyeceğinin de bilinmesini istiyorum. Yaşanan süreçte AK Parti'ye gönül vermiş herkesi sağduyulu davranışlarından ötürü tebrik ediyorum. Bizim diğer siyasi partilerden farkımız olduğunu 3. Olağan Genel Kongremizde bir daha gösteren herkese müteşekkirim. Diğer siyasi partilerin il-ilçe ve büyük kongrelerinde sandalyeler havalarda uçuşurken, bizim kongremizde büyük bir coşku, birlik ve beraberlik içinde geçmesi bunun en büyük delilidir" dedi.

Basın açıklamasında Türkiye'de, AK Parti iktidarına kadar geçen sürede yanlış uygulandığını ileri sürdüğü politikaların birlik ve beraberliği sağlamak yerine ayrışmalar yol açtığını iddia eden Başkan Boyraz, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "Gerekirse 50 yıl daha savaşırız” dediğini ifade ederek, "Bu milletin çocuklarının hayatını bu kadar önemsiz bir detaya indirgemek doğrumudur? Sadece ölmeye ve öldürmeye endeksli bir anlayışla nereye varılabiliriz? Hani biz 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' diyen Şeyh Edebali'nin öğretisini benimsiyorduk? Oysa yıllardır, 'İnsanı öldür ki devlet yaşasın' mantığının sığlığı içinde yuvarlanmayı maharet bilenler var. Bunlar hala aynı yanlışlarda ısrar etmeyi, 'ülkeyi sevmek, devleti korumak' sanıyorlar. Sorunlara kavram ve kurum merkezli değil de, 'insan merkezli' bakmak gerekmektedir. Bir ülkede 'insan odaklı' düşünmek kadar, o ülkeyi ve devleti bir ve beraber tutacak hangi formül vardır? Hele de Türkiye gibi, vatandaşlarının çok güçlü ortak paydalara ve kardeşliğe sahip olduğu bir ülkede" diye konuştu.

BAŞKAN BOYRAZ'DAN SİYASİ MESAJ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 16:50:01
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 18:49:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tokat sevdalısı IP: 78.163.139.xxx Tarih : 17.10.2009 11:04:35

bizler tokata hizmet edecek vekiller istiyoruz kendilerine çalışacak değil.Tokatın hizmete kalkınmaya gelişmeye ihtiyacı var giderek köy olmaya değil. gerileyen sanayisi (azda olsa vardı) ile köy yollarını andıran yolları ile gelişmiş köye dönüyor malesef:(