6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Boyraz yatırımları değerlendirdi

AK Parti Tokat İl Başkanı Mustafa Boyraz, iktidarları döneminde Tokat'a sağlık, milli eğitim, yol, spor tesisi ve benzeri yapılan hizmetleri değerlendirdi.

Tokat'ın sağlık yatırımları bakımından şansız illerden birisi iken, AK Parti iktidarı döneminde kentin 50 yıllık sağlık problemi çözüldüğünü belirten Boyraz, yıllardır her dönem siyasetçilerin vaat ettiği; fakat bir türlü gerçekleşemeyen bölgenin en büyük 400 yataklı hastanesinin AK Parti döneminde başladığını ve kaba inşaatının bitmek üzere olduğunu kaydetti.

Boyraz, "Vali Recep Yazıcıoğlu Hastanesi'ne yaptırdığımız ek bina, Dr. Cevdet Aykan Hastanesi'ne yaptırdığımız prefabrik hastane, sağlık ocakları, Turhal, Zile, Erbaa, Niksar ilçelerinde hastaneler ve ek binalar, ilçelerimizde yaptırdığımız sağlık ocakları ve Diş Hastanesi'ne sahip şanslı illerde birisi olduğumuz unutulmamalı. Yine bu sene Erbaa'ya yaptıracağımız bir hastanenin bütün ödenekleri planı ve programı hazır. Hedefimizde Yeşilyurt'ta bir Devlet Hastanesi yaptırmak. Tokat dışarıya hasta vermeyi bırak il dışından hasta kabulüne bile başlamıştır. Sağlıkta ta artık özel sektörle rekabet edebilecek durumdayız" dedi.

Boyraz, Tokat'ın AK Parti iktidarı döneminde Milli Eğitim'e ayırdığı bütçe ile Türkiye tarihinde ilk kez ilk sıraya oturmuş olduğunu ifade ederek, "Bunun Tokat'a yansıması da her alanda kendini göstermektedir. Ana sınıfı sayısı 169'dan 322'ye çıkmıştır. İl genelindeki okullara 325 adet bilgisayar teknoloji sınıfı kurulmuştur. 513 okula ADSL bağlantısı yapılmış ve 6 bin 420 adet bilgisayar okullara dağıtılmıştır. Kısacası internetsiz ve bilgisayarsız okul bırakılmamıştır. Milli Piyango Fen Lisesi Kompleksi devam ediyor. Toplam maliyeti 6 milyon 850 bin YTL olan kompleksin 2008 yılında bitirilerek hizmete sunulması planlanıyor. Merkez Fen Lisesi 500 kişilik spor tesisleri ihalesi yapıldı. Şubat 2008'de bitirilmesi planlanıyor. Merkez 2. Fen Lisesi'nin tahsisi yapıldı. 2008-2009 eğitim-öğretim yılına yetiştirilerek öğrencilerimizin hizmetine sunulacak. Anadolu Lisesi'nin yanında kapalı spor salonu inşaatı ihaleye çıkarılacak. Yine A Parti iktidarı döneminde Tokat'ta 5 yeni Anadolu Lisesi, Reşadiye'ye YİBO, Niksar'da Anadolu Öğretmen Lisesi açılmıştır. Tokat'ta orta öğretime yönelik yurt inşaatı Anadolu Lisesi bahçesinde inşaatı bitmek üzeredir. Eğitim alanında da Tokat AK Parti iktidarı döneminde büyük imkana kavuşmuştur" diye konuştu.

Boyraz ayrıca, KÖYDES Projesi ile yıllardır ihmal edilen köylerin yol ve su sorunları çözülerek yaşam standartları yükseltildiğini, çevre yolu inşaatına başlandığını, duble yollar yapılarak ilçeler arasındaki ulaşım sorunun çözüldüğünü, spor kompleksinin bitmek üzere olduğunu ve yaklaşık 3 milyon YTL yatırımla havaalanının hizmete girdiğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 15:41:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?