3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Bu coşku başka çoşku!

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası elemelerindeki son grup maçında Bosna Hersek'i 1-0 mağlup ederek, Avrupa Şampiyonası finallerine gitmeye hak kazanması Tokatlıları sokağa döktü.

Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan maçta Bosna-Hersek'i 1-0 mağlup ederek 2008 Avrupa Şampiyonası finallerine gitmeyi hak kazanan Türk Milli Takımı'nın galibiyeti tüm Türkiye'de olduğu gibi Tokat'ta da sevinçle karşılandı. Gaziosmanpaşa Bulvarı'nda araçları ile konvoy oluşturan vatandaşlar, sloganlar atarak sevinç gösterilerinde bulundu.

Üniversite öğrencilerinden oluşan bir grup Cumhuriyet Meydanı'nda galibiyet sevincini doyasıya kutladı. İstiklal Marşı okuyan öğrenciler, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" "En büyük Türkiye" şeklinde sloganlar attı. Polisin uyarıları nedeni ile kısa süren sevinç gösterileri sonrasında bir kamyonetin kasasına binen yaklaşık 15-20 öğrenci, yurdun yolunu tuttu. Yol boyunca öğrenciler tezahüratlarına kamyonetin kasasında devam etti.

Bu arada elinde Türk bayrağı ile tek başına kutlama yapan vatandaşa araçları ile konvoy oluşturan vatandaşlar da destek oldu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 10:12:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?