3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Bu imza gelecek için

Tokatlı hayırsever bir bayan, ’Eğitime Yüzde Yüz Destek" Kampanyası çerçevesinde 12 derslikli anahtar teslimi okul için protokole imza attı.

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu’nun makamında gerçekleştirilen protokol anlaşmasına İstanbul Ziraat Bankası Şubesi’nde emekli Tokatlı Leman Akbay, imza attı. 100. Yıl İlköğretim Okulu’na ek bina olarak yapılacak olan anahtar teslimi 12 derslikli okulun 700 bin YTL değerinde olduğu ve 2005-2006 eğitim-öğretim yılında hizmete gireceği kaydedildi.

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, ’Eğitime Yüzde Yüz Destek’ kampanyası kapsamında Tokat’ta çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Merkezde derslik açığımızın kapatılması için yoğun çalışmalarımız devam ediyor. Ancak kaynaklarımız merkezdeki bu sıkıntılarımızı gidermeye yeterli değildi. Leman Akbay hanım 100. Yıl İlköğretim Okulu’nda 12 derslikli bir ek binayı kendisi yaparak teslim edecek. Bu okulun inşaat, kalorifer, sıhhi tesisat, nakliye olarak 2005 yılı fiyatlarına göre yaklaşık değeri 700 bin YTL. Ben hayırsever hemşehrimiz Leman hanımı huzurlarınızda kutluyorum. Bu okulumuz 2005 yılı eğitim öğretim yılına bitirilmiş olacak" dedi.
Nasuhbeyoğlu ayrıca, hayırseverlere seslenerek, "Hayırseverlerimizin bir okul yapmalarını beklemiyoruz. Ama birer derslik şeklinde dahi katkıları olursa biz onu okula dönüştürürüz. Yani biz onları kutu kutu bir araya getiririz. Bir okula çeviririz. Bu anlamda bir derslikte benden şeklindeki projemizi tekrarlamış oluyoruz" şeklinde konuştu.

Hayırsever Leman Akbay da, "Herkes çok okul yapsın, çocuklarımız güzel okusun" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Leman Akbay ile protokole imza attı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 16:22:44
Güncelleme :21 Mart 2005 Pazartesi 15:04:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?