7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Bu mu medeniyetler ittifakı?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru, İsrail'in Filistin'e karşı yapmış olduğu saldırıları kınadı.

Parti binasında açıklamalarda bulunan Doğru, İsrail'in Gazze'ye yapmış olduğu insanlık dışı saldırılarına değindi. Ortadoğu'da yangın olduğunu ve buna uluslararası kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının tepkisiz kaldığını dile getiren Doğru, "Üzülerek belirtmek isterim ki, o günkü tespitlerim haklı çıkmıştır. Bu günde yine katliam yapanlar yerine katliama uğrayanlar suçlanmaya çalışılmaktadır. Bu saldırıların Türkiye'nin barış için arabuluculuk yaptığını zannettiği bir ortamda, görüşmeler sürerken gerçekleşti. Türkiye'nin düşürüldüğü durum üzücü olmuştur" dedi.

Doğru, 2002 yılının Kasım ayından itibaren, Türkiye'de iş başında olan AK Parti yetkililerinin BOP projesinde görevli olduklarını, medeniyetler ittifakının eş başkanı olduklarını belirttiklerini hatırlatarak, "Bu medeniyetle mi ittifak yapacaksınız, bu ittifak için gösterdiğiniz çabanın sonucu ortada iken halen eş başkanlığınız sürecek midir?" diye sordu.
(

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 17:37:54
Güncelleme :31 Aralık 2008 Çarşamba 17:48:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?