3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Bu proje Tokat'a hayat verecek

Tokat’ta, Atık Su Arıtma Tesisi Projesi hayata geçirildiğinde arıtılan atık suların Yeşilırmak’a deşarj edilerek çevre kirliğinin önleneceği ve burada üretilen elektrik enerjisinin tesiste kullanılacağı belirtildi.

Atık Su Arıtma Tesisi Projesi’nin maliyetinin yüzde 75’nin Avrupa Birliği tarafından karşılanacağını ifade eden Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, bu tür projeleri önemsediklerini belirterek, "Ancak yüzde 75’lik kaynak bize hibe olarak geri ödenmemek şartıyla gelmediği takdirde önceliklerimiz değişir. Bu şehrin çok sayıda sorunu var. Tokat Belediyesi, 13, 15 milyon YTL Avrupa Birliği’nden alıyorsa birkaç milyon YTL de kendisi bulacak" dedi.

Çevre Orman Bakanlığı Kimyageri Nevin Yaşar ise projenin su kaynaklarının korunmasına yönelik olduğunu ifade ederek, ’’Proje sahası hayvan türleri ve bitki açısından fakir durumdadır. Arıtılan atık sular Yeşilırmak’a deşarj edilecektir. İşlenmiş çamurlar toplanarak depolanacaktır. Daha sonra ağaçlandırma veya tarımsal amaçlı kullanımları açısından incelenecektir. Ayrıca bundan üretilecek elektrik enerjisi, tesiste kullanılacaktır’’ diye konuştu.

Kurulacak Atık Su Arıtma Tesisi’nde yeraltı suları ile atık suların karışmasının söz konusu olamayacağını ifade eden Proje Müdürü Ayhan Durusu, tesisin iki kademede inşa edileceğini ve maliyetinin yaklaşık 12 milyon Euro olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 13:54:29
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 17:27:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?