3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Burnundaki nohutu 15 yıl sonra fark etti

Tokat'ta, çocukken burnuna nohut kaçıran ve 15 yıl sonra nohudu fark eden İmam İsa Akgül, birkaç operasyondan sonra sağlığına kavuşamayınca tekrar ameliyat olmaya karar verdi. 

Interplast Türkiye Derneği'ne üye ünlü plastik cerrahlar Tokat'ta yoğun ilgi gördü. Doğuştan dudak yarığı, el ve ayak parmaklarında yapışıklık ve şekil bozukluğu vb. rahatsızlıkları olan yaklaşık 150 kişi muayene olabilmek için hastaneye akın etti. Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi ve TOSİAD işbirliğinde Interplast Türkiye Derneği üyesi ünlü plastik cerrahlar haftanın ilk günü poliklinik hizmeti verdi. Yapılan poliklinik uygulamasında hastaların genel durumları ve şikayetleri kontrol edildi. Hastalar hafta içerisinde sıraya konularak ameliyat işlemleri gerçekleşecek. 

Yapılan muayeneler sırasında kontrole ise ilginç bir vaka geldi. Çocukken burnuna nohut kaçırdığını ve orda kaldığı için zamanla delik açıldığını ifade eden Merkez Nur Cami İmamı İsa Akgül, nohudu 15 sene sonra fark ettiklerini ve burnunda delik açtığını söyledi. Bu nedenle burnu ile ilgili bir dizi ameliyat olduğunu fakat sağlığına kavuşamadığını belirten Akgül, "Ege Üniversitesi'nde ameliyat oldum. O burnuma konulan yama düştü. Düşünce genişledi. Şuanda nefes darlığı problem yaşıyorum" dedi. 

Plastik Cerrah Uzmanı Prof. Dr. Metin Yavuz, İmam Akgül'e yapılacak ameliyatın çok nadir bir ameliyat olduğunu ifade ederek, "Burundaki delik fazlası ile büyümüş. Bir özel ameliyat imkanı ile burundaki deliği kapatma imkanı var" dedi. 

Öte yandan, yapılacak ameliyatlarla ilgili bilgi veren Cerrahi ve Anstezi ekibi Grup Lideri Çukurova Üniversitesi Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Metin Yavuz, amaçlarının maddi olanakları sınırlı olan kesim ve özellikle çocuklar ile dudak, damak yarıkları ile ilgilendiklerini kaydetti. Yavuz, bu etkinlikte estetik ameliyatı yapmadıklarının altını çizerek, "Bugün hasatların kontrolü ve seçimin yaptık. Yarın ameliyatlara başlıyoruz. Gece saat 00.00'a kadar ameliyat yapacağız. En büyük avantajımız plastik cerrah uzmanı Dr. Taha Bey'in burada olması" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2007 Pazartesi 15:48:32
Güncelleme :28 Mayıs 2007 Pazartesi 16:00:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?