20
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Bürokratlar kriz alışverişinde

Türkiye genelinde başlatılan ''Eve Kapanma Pazara Çık'' kampanyası çerçevesinde Tokat'ta bürokratlar alışverişe çıktı.


Küresel ekonomik krizin etkilerini derinden hissedilmekte olduğu bu günlerde zor ve sıkıntılı sürecin aşılması için Türkiye genelinde başlatılan "Kriz Varsa Çare De Var" Kampanyası'na Tokat'ta destek bürokratlardan geldi. Tokat Valisi Recai Akyel, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat, TESOB Başkanı Mehmet Bekçi, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan, Belediye Meclis Üyesi ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Muhsin Kurulay çarşıya çıkarak alışveriş yaptı. Vali Recai Akyel, basın mensupları ve çocuklarına çeşitli giysiler alarak hediye etti.

Alışveriş yaparken pazarlık yapmayı ihmal etmeyen Vali Akyel, nakit ödeme bulundu. Sivil toplum örgütü temsilcileri de yapılan alışverişte nakit ödeme yaparak katkıda bulundu. 5 hafta sürecek olan kampanya boyunca üreten de tüketen de krizden çıkış için üzerine düşeni yapması mesajı veren Vali Akyel, "Harcama olacak ki üretim olsun. Üretim olacak ki tüketim olsun. Siz üretiyorsunuz harcamıyorsunuz. Harcamıyorsunuz nasıl üreteceksiniz. Bu bir birini tamamlayan bir döngü. Bu anlamda vatandaşlarımıza örnek olması, mesaj vermek için alışverişe çıktık. Genelde çocuklarımızın eşlerimizin yapmış olduğu alışverişi biz gerçekleştireceğiz" dedi.


Başkan Çiçek ise Türkiye'de çok kazanıp ta krizi bahane ederek hiç harcama yapmayan insanlar olduğunu belirterek, "Önemli olan bunları harekete geçirmek. Bu amaca yönelik faaliyet içindeyiz. Yoksa geliri düşük olan insanlarımız ne kadar gelirleri varsa yüzde 100'nü zaten harcıyorlar. Konu bunun dışındadır. Bunu doğru algılamak gerekiyor. Cebi delik olmayanlar içindir bu kampanya. Bunu özellikle belirtiyorum" diye konuştu.


Yapılan açıklamaların adından Hüdayi Sayıbaş Yeraltı Çarşısı'nda yapılan alışveriş programı basına kapalı olarak devam etti.

İha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 15:09:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emka IP: 81.213.207.xxx Tarih : 2.06.2009 20:11:20

Alışverişide bürokratlar yapar zaten garibanda para nerdeki çıksında alışveriş yapsın .bu arda BU KADAR SAÇMA Bİ KAMPANYADA OLAMAZ ihtiyacı olan zaten çıkar alacağını alır. ne ala memleket körler sağırlar birbini ağırlar