30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Bütçeden tarıma destek

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, İl Özel İdaresi bütçesinin yaklaşık yüzde 25’ini her yıl tarıma ayırdıklarını söyledi.

Tokat’ın Niksar ilçesinde “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi” kapsamında projelendirilen yüzde 75 hibeli Gökçeli Beldesi Damlama Sulama Tesisi açılışı yapıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2011 yılı bütçesi 6. etap projesi kapsamında Gökçeli Beldesi Bağlar mevkisinde düzenlenen açılış törenine Vali Şerif Yılmaz, Niksar Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri katıldı.
Törende konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Ali Yavaş, tesisin hizmete girmesiyle verimin yüzde 100 artacağına inandığını söyledi.
Niksar Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu ise Gökçeli beldesinde yürütülen projenin ekonomik ömrünün yaklaşık 50 yıl olduğunu kaydetti.

Tokat Valisi Şerif Yılmaz ise insanların doğduğu yerde doyması, hayatını idame ettirmesi çok önemli olduğunu vurguladı. Vali Yılmaz, mevcut gelir potansiyelini artırmak amacıyla verimde yüzde 100’e varan artışı sağlamamız imkanını sunacak bir tesisi açtıklarını ifade eden Vali Yılmaz, “Nüfusumuzun büyük bir çoğunluğunun hayatını idame ettirdiği tarım sektörünü desteklememiz kaçınılmazdır. İl Genel Meclisimizin almış olduğu kararlar çerçevesinde damlama sulama sistemiyle ilgili yüzde 25’inin taahhüt edilmesiyle ilgili İl Genel Meclisimiz bugüne karar oybirliği ile karar almıştır. Bu taahhüdün gerçekleşmesiyle birlikte parayı Köylere Hizmet Götürme Birliklerimize aktarmak suretiyle tesisler hayata geçirildi. 2008 yılında Gökçeli’ye yaptığımız yağmurlama sulama sisteminde faydalanacak alan bin dekardır. Bunu başkanımız bin 500 dekara çıkarmış, bugün ki açtığımız tesis bizim projemizde altı yüz yetmiş altı dekarken bu da bin dekara çıkmış” dedi.
Vali Yılmaz, İl Özel İdaresi bütçesinin aşağı yukarı yüzde 25’ini her yıl tarıma ayırdıklarını belirterek, “İl Genel Meclisimizin aldığı karar ile kentin en ücra köşesine kadar tarımsal altyapı ile ilgili çalışmaları yapmaya gayret gösteriyoruz. Göletlerle ilgili bir takım projelerimizi geçen yıl gözden geçirerek Devlet Su İşleri’ne devrettik. Bizim projelerini hazırladığımız göletlerin bir kısmını artık DSİ marifetiyle gerçekleştirmiş olacağız” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Niksar Gökçeli Beldesi Damlama Sulama Tesisi hizmete açıldı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2012 Cuma 18:40:43
Güncelleme :29 Haziran 2012 Cuma 18:42:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?