3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Büyük Öğrenci Projesi

Tokat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri ile Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde (GOÜ) eğitim gören Türkmen öğrenciler, "Büyük Öğrenci Projesi” kapsamında bir araya geldi.

Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri misafirperverliğini, açık büfe ikramı yaparak gösterdi.


Vali Dr. Recai Akyel, Vali Yardımcıları Bayram Gale, Şükrü Çakır, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bandırmalı, öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı tanışma toplantısında okul öğrencileri öğrendiklerini, servis teknik ve uygulaması derslerinde yaptıkları açık büfeyi, 5 yıldızlı bir restoran kalitesinde sundu.

Programda konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhammet Ali Demir, Büyük Öğrenci Projesi'nin Türk cumhuriyetlerinin ve Türk topluluklarının, yetişmiş insan gücü ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olmak, Türkiye dostu genç bir nesil yetiştirmek, Türkçe'yi öğretmek, Türk dünyası ile kalıcı bir kardeşlik ve dostluk köprüsü kurmak, Türk kültürünü tanıtmak, Türk dünyasında yer alan ülkeler arasındaki ilişkileri geliştirerek, bir büyük şemsiye oluşturmak amacıyla uygulanmaya konulan proje olduğunu kaydetti.

Demir, bu proje kapsamında Türkiye'de ülkemizde 25 bin 840 öğrenci öğrenim gördüğünü, Tokat'ta ise Türkmenistan'dan gelen 26 öğrenci lisans eğitimi görmekte olduğunu kaydetti. Program açık büfe ikramı ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 16:23:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?