8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Çağdaş bir medeniyet için önce yol

Tokat Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, çağdaş bir medeniyete ulaşmanın sağlıklı bir yola kavuşmakla mümkün olacağını ve bunu başarmak için bütün imkanları kullandıklarını söyledi.
Tokat’ta yapımı devam eden duble yol çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, yapılan çalışmalarla ilgili Karayolları Kontrol Şefi Ömer Al ile Köy Hizmetleri Müdürü Muhlis Yeşilyurt’tan bilgi aldı.

Yeşilyurt, Köy Hizmetleri olarak yola yapım çalışmalarına en üst düzeyde katkı sağladıklarını ifade ederek, "22 araç 35 personelle, kış şartlarında da en üst seviyede çalışmaya devam edeceğiz. 2005 yılı başlangıcında yolu bitirmeyi hedefliyoruz. Sayın valimin yedek parça ve diğer katkılarıyla bu hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum" dedi.

Tokat-Sivas karayolu üzerinde bulunan Yatmış mevkiinde yapılan çalışmaları inceleyen Vali Ayhan Nasuhybeyoğlu, acil eylem kapsamında yapılması planlanan Çamlıbel Beldesi ile Artova yol ayrımındaki 13 kilometrelik yolun toprak işlerinin Aralık ayı sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Buraya ilave makineler getirmek suretiyle çalışmaların hızla devam edeceğini söyledi. Vali Nasuhbeyoğlu, "Yıl sonu itibariyle Çamlıbel yolunun toprak işleri tamamen bitirmeyi hedefliyoruz. Kızıleniş mevkiinde 5 kilometrelik kısmın ihale yapılması için taleplerimiz var. Önümüzdeki yıl kayalık kısmında aşılmasıyla Tokat -Yıldızeli arası bölünmüş yol olacak" diye konuştu.

"Bu yolların sağlıklı hale gelmesi için bizim çalışmamız önce bizim bir şeyler yapmamız gerekiyor" diyen Vali Nasuhbeyoğlu, şöyle devam etti:
"Bu anlamda biz üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmayı çalışıyoruz Hedefimiz yollarımızı çağdaş bir medeniyetin sağlanması için daha sağlıklı bir hale getirmek. Yol çağdaşlaşma, yol medeniyet demek. Bunu başarmak için elimizdeki imkanları en iyi şekilde seferber etmemiz gerekiyordu. İşte halkımızın paralarıyla alınan bu makinalarla hizmet veriyoruz. Bu makinelerin kontağının açtığınız zaman hizmet yapıyor, kapattığınız zaman hem personel hem de makine yatıyor. Biz Tokat sınırları için de en yüksek verimi almanın kararlığı içersindeyiz. Her alanda da bu faaliyetlerimizi bu anlamda sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.
Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, kepçeye binerek yol yapım çalışmalarına destek verdi. Tokat-Sivas karayolu üzerinde bulunan Yatmış mevkiinde yapılan çalışmaları incelemeye İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Karayollar Kontrol Şefi Ömer Al ile Köy Hizmetleri Müdürü Muhlis Yeşilyurt da katıldı.

TOKAT (İHA) -
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2004 Salı 17:48:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?