3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Cami inşaatının iskelesi çöktü

Tokat'ta cami inşaatı iskelesinin çökmesi sonucu 5 işçi yaralandı. 

Tokat'ta, cami inşaatının iskelesi, söküldüğü sırada büyük bir gürültüyle çöktü. Meydana gelen olayda iskele üzerinde bulunan 5 işçi yaralanırken, 1 işçi caminin tavan kısmında yaklaşık 30 metre yükseklikte mahsur kaldı. İsmi Deniz Polat olduğu öğrenilen işçi, ekiplerin çalışmalarını izledi. Bu arada, yaralı işçiler arkadaşları ve 112 ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. İskelenin altında başka işçi kalabileceği endişesiyle itfaiye, Sivil Savunma ekipleri ve işçiler, çöken iskeleyi kaldırmaya çalıştı. Heyecan dolu dakikaların yaşandığı olayda caminin tavan kısmında adeta asılı kalan işçi, 6 kişi olduklarını ve 5 kişinin hastaneye kaldırıldığını söylemesi üzerine arama çalışmaları bırakıldı. 

Bu defa ise caminin tavanında mahsur kalan işçinin kurtarılması için seferber olundu. Caminin yan tarafından vinç yardımıyla işçiye ulaşılmaya çalışıldı. İşçinin düşme ihtimali nedeniyle ise itfaiye tarafından çadır açıldı. Tavanda asılı kalan iskele demirleri ve tahtalar korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Yaklaşık 1 saat devam eden kurtarma çalışmalarında işçi, vincin demirine tutunmayı başardı. İşçinin bir ara vincin ucundaki halata yönelmesi ise düşme tehlikesi nedeniyle korkuttu. Heyecanlı dakikaların yaşandığı olayda işçi vinç tardımı ile sağ salim yere indirildi. İşçi Polat, yere indirildiğinde arkadaşları tarafından kucaklandı. Kurtarma çalışmalarını baştan sona takip eden Vali Erdoğan Gürbüz ve Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, kurtarılan işçiye "geçmiş olsun" dileğinde bulundu. 

Başkan Çiçek, cami inşaatından iskele alındığı anda iskelenin çöktüğünü ifade ederek, "Kalıplar sökülürken belir bir kısmın çökmesi üzerine 5 işçi yaralandı. Tavanda mahsur kalan 1 işçi ise yerinde müdahale ile kurtarıldı. Binada bir sorun yok, sadece iskele sökülürken kayma sonucu iskele yıkıldı" dedi. 

Vali Gürbüz ise ekiplerin başarılı ve koordineli çalışması sonucu çatıda kalan bir işçinin kurtarıldığını ve kazanın ucuz atlatıldığını söyledi.
Öte yandan, hastaneye kaldırılan işçiler Sadi Özkan (42), Halil Kösen (40), Mehmet Zeki Eren (44), Duran Albin (37) ve Dursun Keser'in (42) sağlık durumunun iyi olduğu, iki işçinin vücudunda kırıklar bulunduğu öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2007 Salı 15:14:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?