6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Cami minaresi kısaltılıyor

Tokat'a sefer yapan pilotların risk olarak gösterdikleri ve uçuşları engellediğini ileri sürülen Küçükbağlar Köyü Camisi minaresinin kısaltılması için çalışma başlatıldı. 

Tokat Havaalanı'nın pistinin karşısında bulunan ve havaalanına yaklaşık 250 metre uzaklıktaki cami minaresinin kısaltılması yönündeki talepler doğrultusunda çalışma başlatıldı. Cami minaresine iskele kurularak çalışma başlatılırken, yaklaşık 32 metre uzunluğundaki cami minaresinin yaklaşık olarak 10 metre kısaltılacağı bildirildi. Uzun yıllar kapalı kalan Tokat Havaalanı'nın 2006 yılında tekrar hava trafiğine açılarak hizmet vermeye başladığını hatırlatan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhlis Yeşilyurt, bu süreçte yaşanan sıkıntıların giderilmesine çalışıldığını kaydetti. Yeşilyurt, uçağın cami minaresinin yaklaşık 100 metre yakınından geçtiğini ve tehlike arz ettiğini, buna da uçak yolculuğunda yakından şahit olduğunu ifade ederek, "Bu konuda bir çalışma başlattık. Kamulaştırmayla birlikte ödenek geldi. Bu konuyu da değerlendirerek 'doğrudan temin' yoluyla minarenin birinci şerefesine kadar kesilmesine karar verildi. Böylece tehlikeyi gidermiş olacağız. Ayrıca o bölgede kavakların kesimi konusunda da çalışma yapılacak. Bu konuda köylüler bizleri anlayışla karşıladı. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Önemli olan hizmetinin gelmesi. Herkes aynı bilinçte bu anlamda sıkıntı kalmadı" dedi.

Küçükbağlar köyü sakinlerinden birçoğu insanların can güvenliğinin korunması amacıyla minarenin kısaltılmasını olumlu karşılarken, minarenin risk oluşturmadığı görüşünde olanlar da yer aldı. 

Atlasjet Havayolları CRJ 900 Tip Şefi Kaptan Batu Hanağasıoğlu, yaklaşık 3.5 ay önce Tokat'ta yaptığı bilgilendirme toplantısında pistin yönü ve minare nedeniyle uçuşlarda risk yaşandığını kaydetmişti. Bu açıklamanın ardından Tokat Havaalanı kısa bir süre hava trafiğine kapanırken, yapılan temaslar ve ikili görüşmeler sonucu haftanın 3 günü sefer düzenlemesine karar verilmişti.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 16:12:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?