7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Camiler ve Din görevlileri haftası

İl Müftü Vekili Şaban Apaydın, "Bir medeniyetin, şehrin İslam medeniyeti üzerine inşa edildiğinin en belirgin işareti camidir" dedi.


Tokat İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi. İl Müftü Vekili Apaydın, haftanın önemine değinerek konuşmasında camilerin yaşatılması ve inşası konusunda en büyük şerefli görevin din görevlilerine düştüğünü kaydetti.

Apaydın, "Cenabı hak tövbe suresindeki bir ayeti kerime de, 'Camileri ve mescitleri ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı dost doğru kılan, zekatını veren ve yalnız Allah'tan korkan müminler inşa ve imar ederler' diyerek bizlere önemli bir görev yüklemiştir. Buradan anlıyoruz ki, bir medeniyetin, şehrin İslam medeniyeti üzerine inşa edildiğinin en belirgin işareti camidir. Zira her kurulan mahallenin merkezinde cami, okul ve mescitler diğer sosyal ihtiyaç olan yerle inşa edilmiş her mahallenin merkezine cami konmuştur. Her şehrin merkezine de büyükçe bir cami inşa edilmiştir. Bu münasebetle din görevlileri de camileri imar eden insanlar içerisinde en başta gelmektedir. Camilerin imar görevi müminlere yüklenmiştir ama hassaten din görevlilerimiz üzerinde önemli bir vazifedir. Dolayısıyla camilerin yaşatılması ve inşası konusunda en büyük şerefli görev biz din görevlilerine düşüyor" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 15:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?