3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Çanakçı Deresi üzerine Niksar evi

Tokat'ın Niksar ilçesinden geçen Çanakçı Deresi üzerine kentin tarihi evlerinden örnekler inşa ediliyor. Bu mekanlarda yöre halkının dinlenerek stres atması hedefleniyor.

Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, belediye olarak ilçede seçim öncesi verdikleri sözleri gerçekleştirmenin çabası içinde olduklarını söyledi. Bu kapsamda yapılan çalışmalarda halkın gezebileceği, dinlenebileceği mekanlar oluşturduklarını ifade eden Başkan Şahin, yeşil Niksar'ın tarihi ve doğal görüntüsüne uygun projeler ürettiklerini kaydetti. Çanakçı Deresi ile ilgili seçim beyanlarında olan çalışmaların yüzde 80 oranında tamamlandığını ifade eden Başkan Şahin,

"Bu derenin her iki tarafına yol açıldıktan sonra kanalizasyon boru hattını geçirdik. Çanakçı Deresi'ne akan kanalizasyon ayaklarını bu hatta bağladık. Bu hatta ana kolektöre bağlandık. Kentte ilk defa sıvı atık konusunu çözen belediyeyiz. Bu çalışmalarımız yol tamamıyla açıldığında daha güzel ortaya çıkacak. Bu güzellikler devam ederken yurt dışında yaptığımız gezilerden de etkilenerek Çanakçı Deresi üzerinde bir çalışma başlattık. Çanakçı deresi üzerinden bir köprü geçişi ile bu köprü üzerinde insanların dinlenerek çaylarını yudumlayacakları minyatür Niksar evleri yapılacak. Bu çalışmamızı belirli aralıklarla Çanakçı Deresi boyunca devam ettireceğiz. Bu mekanlarda yürüyüş yapmak suretiyle spor yapacak olan hemşehrilerimiz su sesi ile dinlenirken çaylarını da yudumlayacaklar" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 10:51:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?